Film

Skribent

MovieZine

10 oktober 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: "Ren och skär filmmagi" - är detta 00-talets bästa sci-fi?

Denis Villeneuves "Arrival" blir mycket bättre andra gången man ser den.
Av oförklarliga skäl dyker tolv identiska rymdskepp upp på olika platser på jorden - varför? Vad vill deras passagerare? Detta är frågeställningen i "Arrival" i regi av Denis Villeneuve ("Dune") som tar åskådarna på en komplex och tankeväckande resa. Ikväll kan du se den på tv.
 
I rollerna syns Amy Adams, Jeremy Renner och Forest Whitaker. Adams spelar språkforskaren Louise Banks som försöker kommunicera med den utomjordiska livsformen. Av förklarliga skäl är det en uppgift lättare sagt än gjort; hur kommer det gå?
 
"Arrival" har hyllats och prisats stort; med 8 Oscarsnomineringar i bagaget - varav en vinst - och fick full pott på MovieZine där Jonna Vanhatalo kallar upplevelsen för "ren och skär filmmagi" i sin recension.
 
"Gripande och rejält omtumlande science fiction som tänjer på gränser både vad gäller berättande och innehåll. Regissören Denis Villeneuve lyckas med konststycket att från början till filmens slut överraska och samtidigt hålla oss åskådare hela vägen på halster."
 
 
Inte nog med det, "Arrival" hamnade på förstaplatsen när vi rankade Denis Villeneuves alla filmer! Då skrev Viktor Jerner följande uppmaning:

"Till er som bara har sett den en gång - kanske när den kom ut (som för mig) - så rekommenderar jag starkt att se om den. Andra gången var mycket bättre."
 
Här kan du se "Arrival":

● Ikväll 21:00 på TV6
● Repris lördag 23:25 på TV6
● Hyr/köp filmen på SF Anytime
 
Se trailern här:
 
| 10 oktober 2024 05:00 |