Film

Skribent

MovieZine

29 augusti 2024 | 03:00

Kvällens tv-tips: "Isande psykologisk thriller" full av twistar - en av 2014 års bästa filmer

Kan du verkligen lita på personen du är gift med? Se ett spännande mysterium med 88% på Rotten Tomatoes.
Nick är tillsynes en vardaglig man som lever en bra tillvaro med sin fru Amy. Amy försvinner plötsligt och den charmige Nick framstår allt mer osympatisk och misstänks snabbt för att ha en finger med i spelet kring Amys försvinnande. Ju längre historien framskrider desto mer mörka hemligheter ur deras äktenskap kommer upp till ytan.
 
Ben Affleck och Rosamund Pike spelar huvudrollerna i en "isande psykologisk thriller" från mästerregissören David Fincher, efter en spännande roman av Gillian Flynn
 
Det börjar som ett mysterium om en försvunnen hustru, och utvecklas snabbt och skoningslöst till en skildring av ett riktigt skruvat äktenskap. David Finchers nya thriller bjuder på många överraskningar och ett knivskarpt skådespeleri - främst Rosamund Pike är en riktigt kap i den kvinnliga huvudrollen. Så skrev vi när 2014 års bästa filmer rankades och "Gone Girl" hamnade på 5:e plats.
 
"Även om det inte är Finchers bästa så kan man tryggt luta sig tillbaka och lita på att han ror hem även denna utmaning på sitt alldeles egna vis" skrev MovieZines recensent vid premiären för tio år sedan.
 
Här kan du se "Gone Girl":
 
● Ikväll 21:00 på TV6
● Repris lördag 23:15 på TV6
● Streama på Disney+
 
Se trailern nedan.
 
x
| 29 augusti 2024 03:00 |