Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 augusti 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: Spännande och sevärt krigsdrama från 2021 - "skådespelarna imponerar"

Gott om brittisk charm och fina insatser från bland andra Colin Firth.
Gillar du historiska draman och krigsfilm, men kanske med en mer hoppfull touch snarare än blodiga strider? Missa då inte "Operation Mincemeat" som visas på tv ikväll.
 
Regissören John Maddens film berättar den verkliga historien om två brittiska underrättelseofficerare, som tillsammans planerade en vågad operation - ett försök att stoppa Hitlers grepp om Europa.
 
Högst upp på rollistan står Colin Firth, i rollen som Ewen Montagu, en av de främsta männen bakom planen. Som hans samarbetspartner Charles Cholmondeley ser vi Matthew Macfadyen, känd från den hyllade serien "Succession".
 
Här bjuds vi på en delvis allvarlig, men kanske allra främst underhållande skildring av de historiska händelserna. MovieZines recensent gav filmen 4/5 i betyg och hyllar både "brittisk charm" och skådespelare som Penelope Wilton och Kelly Macdonald som imponerar i sina roller.
 
"Titeln på såväl operationen som filmen kommer med lite morbid brittisk humor från ordet för pajfyllning. Hela idén är knasig av typen för bra för att vara sann men ges mänsklig, realistisk behandling av både team och ensemble" skriver Andreas Samuelson i sin recension.
 
Folk som jävlas med nazister är annars en genre som ständigt verkar locka publik. Nyligen såg vi en snarlikt osannolik och underhållande historia skildras som actionrulle i Guy Ritchies "The Ministry of Ungentlemanly Warfare".
 
Här kan du se "Operation Mincemeat":

● Ikväll 21:00 på TV6
● Repris tisdag 23:30 på TV6
● Streama på Tele2 Play
● Hyr/köp filmen på SF Anytime
 
Se trailern nedan.
 
| 15 augusti 2024 05:00 |