RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

22 september 2024 | 09:45

Lucasfilm pausar arbetet med Star Wars-uppföljaren om Rey

Det ryktas om mycket drama bakom kulisserna...
Arbetet med nya Star Wars-filmen med Daisy Ridley går inte smärtfritt.
 
Det ryktas nu att projektet, som skulle spelas in i höst, sattes på paus hos Lucasfilm. Det "finns mycket jobb kvar att göra" enligt källor, och det är mer troligt att filmen kan spelas in först 2025 - om inte ännu senare...
 
Enligt World of Reel kan hela filmen rentav bli skrotad:

"Om jag bara kunde berätta allt jag hört om det drama som pågår bakom kulisserna. Jag svor på att inte säga något, och det dödar mig att jag inte kan skriva mer, men jag är säker på att en del kommer komma fram så småningom" skriver en journalist som fått nys om scoops.
 
Ett problem som uppstått kretsar kring filmens manus. Steven Knight har levererat fyra utkast i över ett års tid, men Lucafilms VD Kathleen Kennedy verkar ändå inte nöjd. Och nu ska Knight iväg och filma sin egna "Peaky Blinders"-film.
 
Det låter heller inte säkert om regissören Sharmeen Obaid-Chinoy kommer få vara kvar, och om Disney tycker att en ny film om karaktären Rey verkligen behövs.
 
Notera att det här är obekräftade rykten som vi får ta med en nypa salt. Det vore dock inte första gången det stormar kring Star Wars-filmer hos Lucasfilm, som är ökänt dåliga på att välja en filmskapare och hålla fast vid sin idé. Många liknande projekt har utannonserats och sedan runnit ut i sanden.
 
Vad vi vet nästan säkert är iallafall att Jon Favreaus "The Mandalorian & Grogu" blir nästa Star Wars-film på bio (och den första på 7 år) när den släpps i maj 2026.
| 22 september 2024 09:45 |