Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 augusti 2024 | 21:30

M. Night Shyamalans nästa film blir "en cool genre-twist"

Thriller-regissören jobbar redan på något nytt efter bioaktuella "Trap".
Sedan "Sjätte sinnet" släpptes för 25 år sedan har regissören M. Night Shyamalan levererat en stadig ström av thrillers med överraskande och omtalade twistar.
 
Långt ifrån alla går hem hos kritiker eller publik, men det är inget som stoppar honom - och på senare år har vi ändå fått rätt intressanta titlar som "Old", "Knock at the Cabin" och nu bioaktuella "Trap".
 
Sin vana trogen är Shyamalan redan igång med ett nytt manus, och Collider fick en första uppdatering:
 
- Det blir en riktigt cool lek med genrer, det ska bli spännande. Det är ett ämne jag inte har jobbat med förut men som alltid har intresserat mig. Men det är ur en annan vinkel. Sånt intresserar mig, precis som att "Trap" handlar om seriemördare men ur en vinkel du inte sett tidigare.
 

Protagonisten blir antagonisten i "Trap"

 
I "Trap" följer vi Josh Hartnett som charmig familjefar, som också råkar vara en jagad seriemördare, under en popkonsert omringad av poliser. Shyamalan behövde hitta den rätta balansen och skapa en karaktär som publiken inledningsvis hoppas ska komma undan - innan man inser hur ondskefull han är:
 
- Det var det roliga för mig. Att sätta publiken i hans skor, så att man mot sin vilja håller på honom. Han är både protagonisten och antagonisten. Det var roligt att vända på det. När filmen byter spår och han blir antagonisten blir man rädd för honom. Det är en vacker struktur som jag gillade att skriva och Josh tyckte om att spela honom, säger regissören.
 
Se trailern till "Trap" nedan och läs MovieZines recension här...
 
| 5 augusti 2024 21:30 |