Serie

Skribent

Alexander Kardelo

27 september 2024 | 07:37

Mer kritik mot Netflix tittarsuccé: "Grotesk" och "en mardröm"

Seriens skapare Ryan Murphy tar inte åt sig: "Förutsägbart."
Dramaserien "Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story" är Netflix mest streamade just nu. Men en av bröderna som serien kretsar kring har redan avfärdat serien som osann, och nu stämmer delar av familjen Menendez in i kritiken.
 
Variety skriver att Erik Menendez fru Tammi har publicerat ett uttalande från brödernas moster Joan VanderMolen med flera. De kallar serien för "grotesk" och ”en fobisk, äcklig mardröm som inte bara är full av felaktigheter och direkta osanningar utan också ignorerar de senaste friande avslöjandena.”
 
Totalt 24 släktingar står bakom uttalandet som vidare menar att seriens skapare Ryan Murphy aldrig talade med dem.
 
”Vi känner dessa män. Vi växte upp med dem sedan de var pojkar. Vi älskar dem och än i dag står vi dem nära. Vi vet också vad som hände i deras hem och vilka ofattbart turbulenta liv de har genomlevt. Flera av oss var ögonvittnen till många grymheter som man aldrig ska behöva bevittna”, skriver familjen på sociala medier.

"Kanske handlar "Monsters" mest om Ryan Murphy", tillägger de.
 
 

Ryan Murphys svar: "Var är lögnerna?"

 
Ryan Murphy svarar med att kalla Menendez-familjens kritik för "förutsägbar".
 
- Jag skulle vilja veta specifikt vad de tycker är chockerande och inte. Det är inte så att vi har hittat på något. Allt det här har kommit fram förr. Tammi och familjen säger ständigt "lögner och mer lögner" men de vill inte säga vad lögnerna är. De backar inte upp det, säger han till Variety.
 
Erik och Lyle Menendez avtjänar just nu livstids fängelsestraff för morden på sina föräldrar år 1989. De var 19 och 21 år gamla när brottet skedde. Serien dyker in i familjens mörka bakgrund där det påstås att bröderna har blivit psykiskt misshandlade och sexuellt utnyttjade av sin far.
 
Ryan Murphy kryddar också serien med att visa scener som är rena fantasier från skvallerjournalisten Dominick Dunnes sida - så det här att "inget är påhittat" får man minst sagt ta med en nypa salt...
 
| 27 september 2024 07:37 |