Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 augusti 2024 | 12:00

Michael Mann jobbar flitigt på "Heat"-uppföljare: "Den blir lika stor som första filmen"

Gör dig beredd på ännu ett tretimmarsepos bland bankrånare i LA.
Även efter 30 år är heist-klassikern "Heat" (1995) en av tidernas bästa kriminalthrillers, med en otrolig shoot-out-scen som filmens höjdpunkt.
 
Vi kan bara hoppas att regissören Michael Mann lyckas fånga en gnutta av den magin igen när han nu jobbar flitigt på uppföljaren "Heat 2" baserad på hans egna bok som kom häromåret. Under helgen fick biobesökare på American Cinematheque i LA en kort men välkommen uppdatering:
 
- Jag skriver på manus sju dagar i veckan... Det blir stort. Den är lika stor som originalet, och den var 2 timmar 45 minuter.
 
Mann avslöjar också att filmen kommer gå bortom boken och visa mer av karaktärerna och deras handlingar. Speciellt Chris Shiherlis (som spelades av Val Kilmer i första filmen) som får en köttigare roll. Och det blir en del nya miljöer:
 
- Vi kommer att spela in i Paraguay, i Mexicali, Chicago, Los Angeles och sedan Sydostasien - förmodligen Bhutan, berättar Mann.
 
Någon uppdatering kring rollistan ville han dock inte bjuda på. Robert de Niro och Al Pacino spelade huvudrollerna i "Heat" från 1995. Det har varit på tal om att föryngra skådespelarna med hjälp av digital teknik. Samtidigt ryktas det om namn som Austin Butler och Adam Driver, som skulle kunna spela Kilmers och de Niros rollfigurer som unga.
 
"Heat 2" sägs ta vid direkt där den första filmen slutade. Samtidigt blir det en prequel som följer karaktärerna innan den stora kuppen i originalfilmen. Hur Michael Mann löser allt detta ska bli spännande att se.
 
Hör Michael Mann berätta mer i klippet nedan.
 
| 26 augusti 2024 12:00 |