Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 augusti 2024 | 11:30

Pixar spånar redan idéer för ”Insidan ut 3”

Såklart de gör: ”Insidan ut 2” är nu tidernas mest inkomstbringande animerade film.
Pixar har prickat in sin största filmsuccé någonsin med ”Insidan ut 2”, som blev sommarens mest inkomstbringande biofilm - och den största animerade genom tiderna. De fanasirika filmerna följer ett gäng brokiga känslor som trängs i en ung flickas huvud.
 
Inte överraskande spånar man redan på ännu en uppföljare. Studiochefen Pete Docter avslöjade de goda nyheterna under ett snack med Fandango nyligen:
 
- Vi insåg att folk pratade om ”Insidan ut” även efter flera år. Då började vi jaga efter nya idéer. Det tog nio år innan uppföljaren kom, för de här filmerna tar fyra år att göra. Nu är vi på samma plats: ”om vi skulle göra mer, vad skulle det bli?” Vi spånar idéer. Men om vi inte hittar något… vem vet?
 

"Det finns mycket kvar att utforska"

 
Såklart är det ingen garanti för att ”Insidan ut 3” verkligen blir av - och den kan återigen dröja många år. Men biointäkter på över 1,6 miljarder dollar tenderar att motivera filmskapare och producenter… Och det saknas inte nya idéer i skallen, säger Docter:
 
- Det finns några idéer som vi lekt med. När jag regisserade första ”Insidan ut” sa jag att det ska kännas som att vi bara får se 3% av hela den här vida världen. Resten finns fortfarande där ute. Det finns mycket kvar att utforska. Många saker som vi ville få med i den första eller andra filmen som inte passade in i historien. Vi har mycket att leka med.
 
Nu dröjer det inte länge innan ”Insidan ut 2” lämnar biodukarna och kommer hem. Den 3 september går filmen att köpa digitalt, och om några veckor tippar vi på streamingpremiär hos Disney+.
 
| 26 augusti 2024 11:30 |