Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 september 2024 | 15:00

Nästa "Battlefield" utspelar sig i nutid: "Vårt mest ambitiösa spel hittills"

Svenska Dice har avslöjat detaljer om nästa "Battlefield"-spel, som återgår till seriens storhetstid.
För några år sedan släpptes "Battlefield 2042" av svenska Dice och Electronic Arts, som precis som namnet antyder utspelar sig under ett framtida krig.
 
Spelet fick godkända betyg, då vi på MovieZine till exempel gav det betyget 3 av 5 med orden att det är "storslaget med få överraskningar".
 
Nu meddelar utvecklarna att nästa "Battlefield" är under utveckling, som enligt en intervju med sajten IGN utspelar sig i modern tid.
 
- Vi måste gå tillbaka till kärnan av vad serien är och göra det riktigt bra. Storhetstiden är "Battlefield 3" och "Battlefield 4", som utspelar sig i modern tid. Det är både nostalgiskt för spelarna och för teamet, säger Vince Zampella som är ansvarig för serien.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I intervjun berättar Vince Zampella även att det inte kommer återgå till matcher med 128 spelare och det opopulära Specialist-systemet från "Battlefield 2042", utan istället ha 64 spelare och ett klassystem.
 
- Vi utvecklar något som mer liknar tidigare "Battlefield". Jag föredrar snygga, detaljerade och väldesignade banor. Vissa av dem är riktigt bra. Jag ser fram emot att få visa er i framtiden, säger han.
 
Electronic Arts har inte gått ut med något lanseringsdatum för spelet, men Zampella menar att vissa spelare kommer få ett smakprov under nästa år.
 
- Vi har ett program för vår community, för vi vill ha tillbaka deras tillit. Jag tror att det kommer gå bra. Är det en utmaning? Så klart, men det skulle inte vara kul annars.
 
Spelet görs tillsammans med "Dead Space"- och "Star Wars: Squadrons"-studion Motive, samt Criterion och Ripple Effect för att skapa "ett Battlefield-universum som sammanfogar multiplayer och singleplayer".
 
Electronic Arts-chefen Andrew Wilson har tidigare sagt att det nya "Battefield" är "deras mest ambitiösa projekt hittills".
| 17 september 2024 15:00 |