Film

Skribent

MovieZine

25 augusti 2024 | 12:30

Nu på Max: En perfekt dramafilm som "får dig att både skratta och gråta" - betyg 5/5!

"En av mina starkaste bioupplevelser" tipsar MovieZines skribent.
Dramat "Aftersun" från 2022 har lagts till i utbudet på Max.
 
Filmen, skriven och regisserad av Charlotte Wells, är hennes kritikerrosade regidebut. Handlingen följer en frånskild pappa som åker på solsemester med sin unga dotter. Minnena färgas dock av en oförklarlig melankoli, när Sophie tjugo år senare tänker på deras gemensamma resa. Vem var pappan Sophie trodde hon kände?
 
I huvudrollen ser vi Paul Mescal, som sedan premiären blivit en av filmvärldens mest eftertraktade. Han medverkar också i starka kärleksdramat "All Of Us Strangers" och tacklar snart huvudrollen i Ridley Scotts "Gladiator II".
 
Filmen är relativt långsamt berättad, fast aldrig tråkig. Mycket tack vare de mer eller mindre korta stunder som låter oss ana vad som ligger dolt under ytan. Dessa scener får en att reagera, och bygger upp mot ett slut som är oväntat förkrossande i all sin cinematiska enkelhet.
 
"Hur förkrossande? Efteråt var jag själv tvungen att bryta ihop en liten stund på biografens toalett innan jag kunde bege mig hemåt. En av mina starkaste bioupplevelser någonsin" skriver MovieZines Fredrik Adolvsson i en tidigare artikel om filmen.
 
Paul Mescal fick en Oscarsnominering för sin roll i "Aftersun". Filmen har också ett högt Rotten Tomatoes-snitt på 96% vilket tyder på utomordentligt nöjda filmkritiker.
 
Även i MovieZines recension blev det högsta betyg. Vår recensent Erik Dalström hyllade "en fantastiskt fin och fängslande indiepärla som kommer få dig att både skratta och gråta".
 
Se trailern nedan:
 
| 25 augusti 2024 12:30 |