Streamingtips

Skribent

Martin Persson

1 augusti 2024 | 17:30

Nu på SkyShowtime: Ikonisk skräckfilm med Kevin Bacon från 1990

Se den absurda och extremt underhållande kultfilmen idag!
Monsterfilmer är något som ständigt fascinerar. Från de klassiska mysterierna om utomjordiska hot som kidnappar människor i kultfilmer som ”Världsrymden anfaller” och ”Närkontakt av tredje graden”, till mer renodlade och realistiska hot i ”Hajen” och ”Fåglarna”.
 
De typiska berättardragen om ett dolt och ständigt upptrappande hot och en entusiastiskt naiv huvudperson som vill bevisa sanningen bakom de otrovärdiga otäckheterna går alltid hem och på 1990-talet kom en av de mest galna, roliga och visuellt absurda filmerna i genren.
 
Ron Underwood gav oss ”Hotet från underjorden”, en extremt udda, stundvis otäck och alltigenom rolig och visuellt unik på ett charmigt B-filmsaktigt sätt.
 
Kevin Bacon gör huvudrollen och är lika charmig som alltid, Finn Carter och den övriga rollistan glänser också och lyckas skapa ett par minnesvärda karaktärer i en film som fritt leker med de typiska apokalyps-konventionerna med glimten i ögat.
 
Mindre känt är kanske att det dessutom blev en lång franchise av ”Hotet från underjorden”. Alla släppta direkt på video och i vanlig ordning med skräckuppföljare tappade man den ursprungliga rollistan alltmer i takt med att de släpptes.
 
Se den underbart konstiga skräckfilmen nu på SkyShowtime och se upp för otäcka jordhajar!
 
| 1 augusti 2024 17:30 |