Film

Skribent

Alexander Svensson

1 augusti 2024 | 18:00

Två av Sveriges bästa filmer någonsin bland helgens nyheter på SVT Play

Helgen på SVT Play bjuder på en rad spännande filmer för den filmtokige, inklusive två titlar som anses vara bland det bästa svensk filmindustri åstadkommit.
SVT Play lägger nu i helgen upp en rad eminenta filmer som hela svenska folket kan njuta av, inklusive ett par filmer som anses vara bland det bästa svensk filmindustri någonsin åstadkommit. Det rör sig dels om Mannen på taket, som brukar sägas vara en av de bästa (eller tillochmed den allra bästa) Beckfilm som gjorts. Ikoniska scener som skotten mot poliserna eller helikopterkraschen på Odenplan har gjort filmen minnesvärd, och skådespelet från den samlade ensemblen med Carl-Gustaf Lindstedt i spetsen som Martin Beck är pricken över i:et. 
 
SVT nöjer sig som sagt dock inte bara med en historiskt älskad film, utan de lägger även upp Ingmar Bergmans "Det sjunde inseglet". Schackpartiet mellan Max von Sydow och döden är en av Bergmans allra mest berömda scener, och filmen en av hans främsta, och kanske allra mest kända. Den hjälpte även Bergman att ta sig ut på den internationella arenan. 
 
Det är jag som är döden. Jag har kommit för att visa dig SVTs filmutbud.
 
I övrigt bjuder helgen bland annat på ett potentiellt Nils Poppe-maraton: sex filmer med komikern (inklusive ovan nämnda insegel) läggs upp på Play. Vi får också chansen att se Hollywoodstjärnskottet Glen Powell innan han slog igenom i "Guernseys litteratur-och-potatisskalspajssällskap".
 
Se hela listan på helgens SVT Play-nyheter nedan:
 
"Den längsta dagen"
"Tove"
"The Man with No Future"
"Sweet Country"
"Det sjunde inseglet"
"Wildland"
"Berlin Alexanderplatz"
"Djävulens öga"
"Greven från gränden"
"Pappa Bom"
"Soldat Bom"
"Flottans överman"
"Mannen på taket"
"Den stora friheten"
"While We're Young"
"Sherlock Holmes och kvinnan i grönt"
"Guernseys litteratur-och-potatisskalspajssällskap"
"Svarta nejlikan"
"Strid på havets botten"
"Rätten att älska"
| 1 augusti 2024 18:00 |