Serie

Skribent

Martin Persson

19 september 2024 | 12:00

3 nya heta serier att streama i helgen på Netflix, Max och Disney+

Det blir en superhelg med några av årets mest hypade serier. Fiktiva och verkliga skurkar står i fokus.
Otäcka figurer intar TVn i helgens utbud på tre olika streamingtjänster.
 

”Agatha: All Along” (Disney+)

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Först ut har vi  serien vi väntat på ända sedan WandaVision tog slut för över 3 år sedan.
 
Serien är en del av Marvel Cinematic Universe och handlar om seriens huvudskurk Agatha Harkness. Efter att ha förlorat sina krafter i slutet av den förra serien måste hon ge sig ut på en så kallad ”häxvandring” för att återfå sig själv genom ett antal prövningar.
 
Serien finns att streama på Disney+ från och med idag, den 19 september, och blir ett kärt återseende av Marvel, som utöver sommarens storfilm ”Deadpool & Wolverine” tagit lite paus med sina övriga filmer och serier.
 

”Monsters: Berättelsen om Lyle och Erik Menendez” (Netflix)

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Idag bjuds vi även in till nästa serie från mästaren Ryan Murphy. vilket även är andra delen i regissörens antologiserie, som sist ut handlade om seriemördaren Jeffrey Dahmer.
 
Denna gång kommer ett märkligt fall under 80- och 90-talet att står i fokus där två bröder sköt ihjäl sina föräldrar för att senare i domstol skylla sina handlingar på år av övergrepp. I rollistan ser vi Cooper Koch och Nicholas Alexander Chavez som bröderna, samt Javier Bardem och Chloë Sevigny som de olycksaliga föräldrarna.
 
Om den når upp till samma nivå som den första serien, som nominerades till hela 13 Emmys, återstår att se. En tredje säsong med Charlie Hunnam som den groteska mördaren Ed Gein är redan planerad.
 
Serien streamar nu på Netflix.
 

"The Penguin" (Max)

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Sist, men absolut inte minst, beger vi oss till Gothams gator i den hypade spinoffen till 2022 års ”The Batman”.
 
En sminkad och oigenkännlig Colin Farrell återvänder i rollen som sin tolkning av gangsterskurken ”The Penguin” och vi får följa honom i hans kampanj för att ta makten över Gothams undre värld. Liksom ”The Batman” kan vi vänta oss en mer realistiskt och vuxet förankrad thriller. Serien streamar från och med imorgon, fredag den 20 septemberMax.
 
Bunkra upp inför en minst sagt laddad helg! För fler starka tv-tips kan du kolla in vår lista över de 7 bästa tv-serierna i september.
| 19 september 2024 12:00 |