Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 juli 2024 | 20:00

Missa inte: 8 grymma tv-serier att avsluta sommaren med

MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg lyfter fram godbitarna ur årets sista sommarmånad. Här är alla tv-serier du inte får missa i augusti!
Augusti kommer inledas med säsongsfinalen för den ambitiösa andra säsongen av "House of the Dragon" på måndag den 5 augusti, för att sedan avslutas med den påkostade säsongspremiären av "Maktens ringar" den 29 augusti. Och lyckligtvis finns det en hel del annat skoj även utanför fantasygenren att hålla koll på under årets sista sommarmånad. 

Här nedan har jag lyft fram 17 olika tv-serier som antingen dyker upp för första gången, eller återvänder med efterlängtade fortsättningar. Åtta av dessa lyfter jag fram lite extra, eftersom det är titlar jag själv planerar att följa under månaden:
 

”En duktig flickas handbok i mord” (Netflix) - 1 augusti

 
 
Tv-adaptionen av boken "En duktig flickas handbok i mord" ("A Good Girl's Guide to Murder" är den engelska originaltiteln) öppnar upp månaden hos Netflix. Handlingen följer Pips egna utredning av mordet på unga Andie Bell, där Pip misstänker att den dömda mördaren egentligen är oskyldig. Inte en supernyskapande premiss kanske, men Netflix har lyckats förr! Just den här adaptionen är dessutom en samproduktion med brittiska BBC. 
 

”Industry” (Max) - 12 augusti

 
 
Den tredje säsongen av den alltid lika otroligt välskrivna finansserien "Industry" släpps under augusti. Den här gången har Kit Harington, som spelade Jon Snow i "Game of Thrones", dessutom återvänt till HBO. Men nu i form av en riktig rikemansunge. I övrigt återvänder Myha'la, Marisa Abela och Harry Lawtey till sina huvudroller, tillsammans med svenska Isabella Eklöf som även denna säsongen regisserar ett gäng avsnitt.
 

”Bad Monkey” (Apple TV+) - 14 augusti

 
 
Vince Vaughn spelar Andrew Yancy från författaren Carl Hiaasens sarkastiska kriminalromaner som utspelar sig i Florida-området. När Andrew ska leverera en avhuggen arm till mannens änka, börjar han undra om mannen verkligen dött på sättet som påstås. Det här är med andra ord en spännande deckarserie som hälften av tiden är mer av en renodlad komedi än något annat. Serien är skapad av Bill Lawrence som även ligger bakom hyllade komediserier som "Scrubs", "Ted Lasso", "Spin City" och "Shrinking". 
 

”Those About to Die” (TV4 Play) - 24 augusti

 
 
Roland Emmerich, regissören bakom "Independence Day" och "Day After Tomorrow", har förverkligat sin dröm om att skapa en politisk sportserie som utspelar sig i Romarriket. Med tanke på att det är "Gladiator II"-feber i filmvärlden och det kommer dyka upp några gladiatorer även i "Those About to Die" så har serien lite slarvigt börjat kallas för en gladiatorserie.

Men efter att ha fått smygkika på säsongen så är det avsevärt mer fokus på Roms blodiga version av travracing än gladiatorfajterna. Vilket visar sig vara oväntat spännande! Utöver Anthony Hopkins och Iwan Rheon så får vi även se de svenska skådespelarna Christian Hillborg och Victor von Schirach dyka upp i två mindre roller under säsongen. 
 

”Only Murders in the Building” (Disney+) - 27 augusti

 
 
Den fjärde säsongen av alltid lika populära "Only Murders in the Building" ger sig av till Hollywood för nya mysterier, när det uttryckts intresse för att göra film av poddgängets äventyr. Martin Short, Steve Martin och Selena Gomez återvänder till huvudrollerna och får även sällskap Meryl Streep, Eva Longoria, Zack Galifianakis, Kumail Nanjiani och Melissa McCarthy för att bara nämna några. 
 

”Kaos” (Netflix) - 29 augusti

 
 
Jeff Goldblum som den grekiska guden Zeus i en tv-serie som ställer sig frågan; "vad skulle hända om gudarnas egen kung gick igenom en medelålderskris?". Det här kan väl inte bli annat än fantastiskt? Är givetvis den verkliga frågan. 
 

”Sagan om ringen: Maktens ringar” (Prime Video) - 29 augusti

 
 
Tv-historiens dyraste produktion är tillbaka med sin andra säsong! Den första säsongen fick lite mixat mottagande från de många "Sagan om ringen"-fansen som finns. Men baserat på alla trailers och intervjuer som släppts inför den nya säsongen, så verkar väldigt många ha återfått sina höga förhoppningar om seriens fortsättning nu. 

Hela tre avsnitt släpps första dagen, för att därefter komma ett nytt i veckan. Den svenska regissören Charlotte Brändström låg bakom två av avsnitten under den första säsongen, men har nu fått förtroendet att regissera hälften av den andra säsongens avsnitt. 
 

”Terminator Zero” (Netflix) - 29 augusti

 
 
Timothy Olyphant, Sonoya Mizuno, André Holland och Rosario Dawson i en "Terminator"-serie hos Netflix? Det låter nästan för bra för att vara sant. Och det finns väl både för och nackdelar med faktumet att det den här gången rör sig av en animerad serie. Det brukar ju betyda att ambitionsnivån på actiondelarna kan skruvas upp till max, men jag hade ju mer än gärna fått se Olyphant som en Terminator i live-action också. 
 

Här är datumen till månadens 17 nya och återkommande tv-serier:

 
Den sista säsongen av "The Umbrella Academy" dyker upp hos Netflix under augusti.
 
1 augusti:
”Batman: Caped Crusader” (säsong 1, Prime Video)
”En duktig flickas handbok i mord” (säsong 1, Netflix)
 
2 augusti:
”Mr. Bigstuff” (säsong 1, SkyShowtime)
 
4 augusti:
”Sommaren med släkten” (säsong 7, Max)
 
7 augusti:
”Time” (säsong 2, SVT Play)
”It’s a Sin” (miniserie, SVT Play)
 
8 augusti:
”The Umbrella Academy” (säsong 4, Netflix)
 
12 augusti:
”Industry” (säsong 3, Max)
”Solar Opposites” (säsong 5, Disney+)
 
14 augusti:
”Bad Monkey” (säsong 1, Apple TV+)
”Emily in Paris” (säsong 4A, Netflix)
 
23 augusti:
”Pachinko” (säsong 2, Apple TV+)
 
24 augusti:
”Those About to Die” (säsong 1, TV4 Play)
 
27 augusti:
”Only Murders in the Building” (säsong 4, Disney+)
 
29 augusti:
”Kaos” (säsong 1, Netflix)
”Maktens ringar” (säsong 2, Prime Video)
”Terminator Zero” (säsong 1, Netflix)
 
| 31 juli 2024 20:00 |