Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 augusti 2024 | 14:15

Vem tusan är trollkarlen i "Maktens ringar"? Snart får vi svaret!

"Maktens ringar"-skaparna John D. Payne och Patrick McKay svarar på MovieZines fråga om den hemliga identiteten på trollkarlen i serien.
MovieZine medverkar och ställer frågor under Prime Videos presskonferanser inför premiären av den nya "Maktens ringar"-säsongen. Sedan "främlingen" eller "trollkarlen" (som spelas av Daniel Weyman) introducerades under den första säsongen av serien, så har tittarna spekulerat kring huruvida han egentligen är Gandalf, Saruman, Radagast eller någon annan trollkarl vi inte känner till sedan tidigare. 

Ett faktum som lär göra att tittarna får fortsätta gissa och leta efter ledtrådar även under den nya säsongen. Därför frågade vi precis seriens två showrunners J.D. Payne och Patrick McKay om hur länge till man kommer hålla på den hemligheten:

– Ja, det stämmer att han är en trollkarl och att vi inte har avslöjat namnet än. Och det är inte något vi håller på bara för sakens skull. Utan vi vill att alla ska få följa samma resa som The Stranger själv behöver ge sig ut på, för att upptäcka vem han är. Men jag kan säga att namnet kommer att avslöjas nu under den andra säsongen, så ni behöver bara hålla ut lite till, svarar showrunnern J.D. Payne på MovieZines fråga.
 

"Herregud, jag är Sauron!"

 
Den här trion trodde under den första säsongen att The Stranger var Sauron, vilket även lurade Daniel Weyman. 
 
Det visade sig även under presskonferensen att Daniel själv inte har haft någon aning om vem han har spelat, fram tills han läste det i manuset till den andra säsongen för första gången. Något som fick honom att redan under den första säsongen, för några minuter, rysa till när han insåg (felaktigt) att han spelade Sauron. Något vi tittare (och Daniel) sedan ganska snabbt fick veta att han alltså inte alls gjorde:

– Jag hade inte en aning! Jag tror att det var bättre för mig, att inte veta. Du kan inte kontrollera framtiden genom att inte vara närvarande i nutiden. Så skaparna tyckte inte att det var bra för mig att veta - och jag håller med. När de skrev att jag var Sauron i manuset, där ett tag under första säsongen, blev jag så förvånad och imponerad. "Herregud, jag är Sauron!". Men så läste jag några sidor till och fick reda på att jag inte var det, haha! Men jag trodde verkligen på det där för en sekund.  
 
 
Rory Kinnear och Daniel Weyman under den andra säsongen av "Maktens ringar". 
 
Det har sedan tidigare även bekräftats att The Stranger kommer att träffa på Tom Bombadil (spelad av Rory Kinnear) under den andra säsongen. Den äldsta levande varelsen i Midgård. Kanske har han till och med träffat på The Stranger innan och kan hjälpa honom minnas vem han är? Det återstår att se. Men oavsett vilket så kommer vi tittare inte behöva gissa länge till om The Stranger är Gandalf eller inte.
 
Den andra säsongen av "Maktens ringar" släpper sina tre första avsnitt den 29 augusti hos Prime Video. Därefter släpps ett nytt avsnitt varje torsdag fram till finalen den 3 oktober. 
 
| 19 augusti 2024 14:15 |