Serie

Skribent

Alexander Svensson

23 oktober 2024 | 10:30

"Outlander"-skaparen gör "God of War" för Amazon

Efter succéer som "Outlander" och "For All Mankind" är Ronald D. Moore redo att ta Kratos gudaslaktande till streaming.
Vi kunde för några dagar sedan rapportera om att Amazons “God of War”-serie tappat såväl showrunner som manusförfattare och kommer börja om från början. Men Amazon spelar med snabba puckar, för de har redan tillsatt en ny showrunner som ska leda projektet: Ronald D. Moore.
 
Moore har ett gediget CV, och har bland annat skapat serier som älskade periodromansen “Outlander” och sci-fi dramat “For All Mankind” med Joel Kinnaman. Han har också skrivit avsnitt för ett flertal äldre “Star Trek”-serier, och jobbat med “Battlestar Galactica”. Moore är med andra ord en herre som är väl bekant med stora franchises, och låter som ett utmärkt val för att styra skutan i “God of War”.
 
“God of War” är ursprungligen en rad tv-spel som handlar om Kratos, en spartansk krigare som söker hämnd på de grekiska gudarna, och ger sig ut för att slå ihjäl hela bunten. När han är klar driver han iväg in i nordisk mytologi, och börjar göra processen kort med diverse väsen även där, då ihop med sin son Atreus.
 
“God of War” har ännu inget premiärdatum, men givet att man fått tag i ett namn av Moores kaliber så ser det ut som att serien är en prioritet för Amazon.
| 23 oktober 2024 10:30 |