Film

Skribent

MovieZine

23 oktober 2024 | 10:00

En ny julkomedi får snart Sverigepremiär - hemma hos Niclas i Västerås

Stockholms filmfestival flyttar in hos Niclas Lindström från Västerås, och andra hemmabio-entusiaster runt om i landet.
I november går Stockholm International Film Festival av stapeln och fyller huvudstadens biosalonger.
 
För att uppmärksamma att festivalen firar 35 år utvidgas programmet med nya oväntade salonger över hela landet. Noga utvalda hemmabios byggda av några av Sveriges mest hängivna fantaster kommer erbjuda nationella premiärer av festivalens filmer, som dramakomedin "Christmas Eve in Miller's Point".
 
Bland festivalvärdarna finns Niclas Lindström från Västerås, som ser fram emot att välkomna gäster till sin hemmabio. Den består bland annat av 1000 meter kabel, 21 högtalare, en fyra meter bred duk och Gold Rush Antik 6oz Cretor popcornmaskin.
 
- Det tog mig sex år att bygga den här hemmabion, och numera är det mest jag och min fru som tittar. Därför känns det fantastiskt att få bjuda in andra till filmvisning här hemma. Jag har hört att "Christmas Eve in Miller's Point" med Michael Cera ska ha Sverigepremiär här, så jag får nog julpynta lite extra, säger Niclas Lindström.
 
Hemmabiograferna som blir en del av festivalen finns över hela landet, från Växjö i söder till Arvidsjaur i norr. Filmerna har aldrig tidigare visats i Sverige. Biljetter till visningarna bokas precis som övriga visningar på festivalens sajt.
 
| 23 oktober 2024 10:00 |