Film

Skribent

Alexander Svensson

22 juli 2024 | 05:00

På tv ikväll: Angelina Jolie i två grymma actionroller

Vad är bättre än en actionfilm med Angelina Jolie? Två actionfilmer med Angelina Jolie såklart!
Angelina Jolie är en av 2000-talets stora filmstjärnor, och har ett digert och brett CV fyllt med allt från komedi till drama. Hon är inte heller främmande för actionfilm, och ikväll visas två av hennes allra tuffaste actionroller på tv.
 
Dels så rör det sig om “Lara Croft: Tomb Raider” från 2001, i vilken Jolie blev den första skådespelaren att gestalta den ikoniska tv-spelskaraktären Lara Croft på vita duken. Filmen baseras på “Tomb Raider”-spelen och följer skattjägaren Lara när hon är på jakt efter uråldriga artefakter. Typiskt nog så är även Illuminati, ledda av Iain Glen (“Game of Thrones”) ute efter gamla skatter, och de är inte särskilt glada över att konkurrera med Lara…
 
Angelina Jolie som Lara Croft, redo att utforska gravar.
 
“Lara Croft: Tomb Raider” fick rätt dålig kritik, men har trots det på senare år emellanåt seglat upp som ett positivt exempel när fans diskuterat tv-spelsadaptioner. Jolies insats hyllades dock redan när filmen släpptes, trots att fans ursprungligen var tveksamma till henne i rollen som Lara Croft.
 
“Tomb Raider” är dock inte kvällens enda möjlighet för den som vill se Angelina Jolie sparka röv. En annan film som visas ikväll är nämligen “Wanted”, en actionrulle från 2008 baserad på serietidningen med samma namn av Mark Millar. Här spelar Jolie en hängiven lönnmördare, och hon har berättat i intervjuer att hon tog inspiration från självaste Clint Eastwood för karaktären.
 
Angelina Jolie i "Wanted".
 
“Wanted” fick hyfsat positiv kritik och blev en ekonomisk succé, och Jolies rollprestation fick beröm. Hon är inte heller ensam stjärna i filmen: i övriga huvudroller syns James McAvoy och Morgan Freeman. Chris Pratt dyker också upp i en liten roll, långt innan han blev världskänd.
 
Känner du för en Angelina Jolie som utforskar gamla tempel i en tidig tv-spelsfilm så kan du se “Lara Croft: Tomb Raider” på TV6 klockan 21:00. Den finns också att streama på SkyShowtime.
 
Är du mer sugen på Angelina Jolie i en galet actionpackad serietidningsfilm så kan du se “Wanted” klockan 23:00 på Kanal 5. Även den går, hör och häpna, att streama på SkyShowtime.
 
Trailer för "Lara Croft: Tomb Raider":
 
Trailer för "Wanted"
 
 
| 22 juli 2024 05:00 |