Film

Skribent

Alexander Svensson

22 juli 2024 | 06:00

På tv ikväll: "Underbart befängd" zombierulle som delade kritikerna

Bill Murray och Adam Driver drabbas av zombieapokalyps i en vattendelare från 2019.
Zombiegenren dör, i likhet med zombiesarna själva, aldrig riktigt, vilket “The Dead Don’t Die” vittnar om. Komedifilmen från 2019 följer ett par poliser i en amerikansk småstad som plötsligt är centrum för en zombieapokalyps, som bara fortsätter spåra ur.
 
“The Dead Don’t Die” är en komedi skriven och regisserad av Jim Jarmusch, och med en strålande rollista där Adam Driver och Bill Murray tar täten som två av småstadspoliserna. Övrig potentiell zombieföda utgörs av bland andra Tilda Swinton på samurajhumör, Steve Buscemi, Selena Gomez, Chloë Sevigny, Austin Butler och Iggy Pop.
 
 
Kritikerna var delade kring “The Dead Don’t Die”. Vissa tyckte att den var fantastiskt rolig, medan andra kände att den var nästan för fånig. MovieZines recensent Jonna Vanhatalo hörde till den imponerade skaran. Hon delade ut 4/5 i betyg, kallade filmen för “underbart befängd tripp” och hyllade samspelet mellan Driver och Murray.
 
Det här är ju för övrigt inte heller första gången Bill Murray spelar i en självmedveten zombiekomedi - redan 2009 dök han som bekant upp som sig själv i härliga “Zombieland”. Gillar du "The Dead Don't Die" kan det dessutom kanske glädja dig att höra att regissören Jim Jarmusch och Adam Driver jobbar på ett nytt projekt ihop.
 
Du kan se “The Dead Don’t Die” klockan 22:00 ikväll på kanal 9.
 
| 22 juli 2024 06:00 |