TV-tips

Skribent

Martin Persson

27 juli 2024 | 06:00

På tv inatt: Al Pacino briljerade ännu en gång i gangstergenren i en toppfilm från 1997

Ett otroligt stjärnspäckat och spännande kriminaldrama.
Al Pacino har haft en spännande karriär med högst varierade roller där han spelat allt från blinda filosofer till självaste djävulen. Men det stora genombrottet med ”Gudfadern”-filmerna gör det givet att han återvänder till sina rötter i gangsterfilm då och då. Denna gång med "Donnie Brasco".
 
Med ingen mindre än den fantastiske regissören Mike Newell bakom rodret, som bland annat gjorde humorklassikern ”Fyra bröllop och en begravning”, ”Mona Lisas leende” och ”Harry Potter och den flammande bägaren” och skådisar som Johnny Depp och Michael Madsen i rollistan är detta en klart lovande film med stor potential.
 
Resultatet blir en mycket spännande thriller om en man som infiltrerar maffian, baserad på den verkliga historien om FBI-agenten Joe Pistone (Johnny Depp) som under flera års tid går under namnet Donnie Brasco när han försöker sy in en grym maffiaboss (Al Pacino).
 
Pacino bär i stort sett hela filmen, vilket definitivt inte är tänkt som kritik mot övriga fantastiska delar i filmen. Det är ypperligt skådespel från samtliga rakt igenom och ett spännande Oscarsnominerat manus med starkt tempo, och gott om drama och vändningar – men Al Pacinos insats är väldigt nyanserad, skrämmande och samtidigt sympatisk. Utan tvekan bland det mest minnesvärda han gjort under sin karriär.
 
Ta chansen att se den fantastiska filmen på TV ikväll!
 
 
”Donnie Brasco” visas inatt 23:10 på TV3. Streamar även på Netflix och Viaplay och går att hyra & köpa hos SF Anytime.
| 27 juli 2024 06:00 |