Film

Skribent

Martin Persson

26 september 2024 | 11:40

"Peaky Blinders" blir film med Rebecca Ferguson - flera stora namn ombord

En Oscarsnominerad skådis och flera andra stora namn ansluter sig till den hypade fortsättningen.
Sedan ”Peaky Blinders” tog slut efter 6 säsonger har det varit tal om en långfilm som figurerar epilog till det hyllade gangsterdramat.
 
Filmen spelas in nu i höst och seriens huvudperson Thomas Shelby återvänder, i vanlig ordning spelad av Cillian Murphy och med sig har han en minst sagt stjärnspäckad ensemble.
 
Rebecca Ferguson och Barry Keoghan kommer att synas som ett par nya karaktärer och så även den Oscarsnominerade skådespelaren Tim Roth. Detta rapporterar Screenrant.
 
”Peaky Blinders”-filmens handling är än så länge inte känd, men kommer att ta vid under andra världskriget. Tom Harper, som tidigare jobbat med serien, kommer att regissera och seriens skapare Steven Knight står för manuset, som han i en intervju med Deadline beskriver som "chockerande bra".
 
Det är ingen dålig rollista man fått ihop, där flera haft roller i fantastiska filmer som av till exempel Quentin Tarantino eller 2022 års favorit "The Banshees of Inisherin". Kan ”Peaky Blinders” rentav nå fram till en Oscarsnominering? Kanske inte alltför troligt, men man vet aldrig.
 
Något premiärdatum för filmen finns än så länge inte.
| 26 september 2024 11:40 |