Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 september 2024 | 11:00

Populära "Palworld" är ute på Playstation - trots stämningsansökan

"Palworld" är plötsligt ute på Playstation, trots att The Pokémon Company har lämnat in en stämningsansökan mot utvecklarna.
Den senaste tiden har dett gått rykten om att det populära Xbox- och PC-spelet "Palworld", som ofta beskrivs som "Pokémon med skjutvapen", ska släppas på Playstation-konsoler.
 
Under den senaste State of Play-presentationen avslöjade Sony att det faktiskt stämmer, då det redan är ute på Playstation 5.
 
När "Palworld" släpptes på Xbox och PC i början av förra året blev det snabbt en enorm succé som har sålts i över 25 miljoner exemplar och mängder av spelare. Nu får vi se hur mycket den siffran ökar.
 
Utannonseringen kommer vid ett ganska märkligt tillfälle, då vi nyligen rapporterade om att The Pokémon Company har lämnat in en stämningsansökan mot utvecklarna Pocketpair då de anser att "Palworld" är ett plagiat, då många varelser liknar de i "Pokémon". Det ryktas om att de har tagit patent på att fånga varelser i bollar, vilket även förekommer i "Palworld".
 
Samtidigt meddelar Pocketpair att spelet dröjer till Playstation i Japan. De har inte sagt något om det har att göra med stämningen eller ej.
 
- Vi kommer att göra vårt yttersta för våra fans och för att se till att indiespelsutvecklare inte hindras eller avskräcks från att fortsätta sina kreativa idéer, har de tidigare skrivit om stämningsansökan.
 
Kolla in den nya trailern för "Palworld", som märkligt nog inte innehåller några bollar för att fånga monster i.
 
| 26 september 2024 11:00 |