Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 augusti 2024 | 09:30

Regissören bakom nya "The Crow" svarar på kritiken: "Originalet finns fortfarande kvar"

Rupert Sanders vill påminna fans och haters om att den nya filmen inte är en remake.
1994 års "The Crow" är en kultfilm av rang. 2024 års "The Crow" har däremot sågats på förhand av många skeptiska fans, som inte tycker att man ska vanhedra originalet.
 
Bill Skarsgård har redan påmint oss om att det här inte är en remake, och nu stämmer regissören Rupert Sanders in. I en intervju med Entertainment Weekly ber han alla haters vänligt att lämna tangentbordet och skaffa sig ett liv:
 
- Jag tror att många människor är väldigt aktiva online och inte så aktiva i verkliga livet. Gå ut och gör något vettigt istället för att kasta sten.
 

"En väldigt annorlunda film"

 
- Det vore toppen om folk förstod att det här är en nytolkning, väldigt annorlunda från originalet. Och originalet finns fortfarande kvar. Jag har inte spelat över någons VHS-band. Du kan fortfarande se den gamla filmen, säger Sanders.
 
- Och jag hoppas att vår film också blir omtyckt av folk som gillade originalet i tonåren. Det här är min version av James grafiska roman, som jag älskade.
 
 
Det finns alltså många skillnader mellan 90-talets "The Crow" med Brandon Lee och den nya versionen, där Bill Skarsgård tar över rollen som hämndlystne dödsängeln Eric Draven. Men det verkar inte direkt hjälpa filmens rykte. Kritikerna har redan sågat den och premiärhelgen i USA blev något av ett fiasko.
 
Vi får bara vänta och se hur Bill Skarsgårds nya mörka goth-fantasy tas emot på hemmaplan. På fredag blir det Sverigepremiär.
| 26 augusti 2024 09:30 |