Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2024 | 20:42

Ska "Gladiator" bli en trilogi? Ridley Scott planerar ännu en uppföljare

Inspirerad av "Gudfadern" planerar regissören för en hel "Gladiator"-trilogi.
Det är fortfarande flera veckor kvar till den efterlängtade uppföljaren till episka "Gladiator" (2000) tar över biodukarna. Regissören Ridley Scott har dock redan börjat spåna på ännu en uppföljare. Det avslöjas i en ny intervju med franska tidningen Première:
 
- Jag leker redan med tanken på "Gladiator III". Något är på gång... Slutet på "Gladiator II" påminner om "Gudfadern" där Michael Corleone får ett jobb han inte vill ha, och undrar: "Nu då, far, vad ska jag göra nu?" Så nästa film kommer att handla om en man som är där han inte vill vara.
 
Skådespelaren Paul Mescal då? Han ska vara intresserad av att komma tillbaka i rollen som Lucius:
 
- Ridley berättade det för mig så sent som igår! Så jag väntar på att se vad som händer, men såklart är jag intresserad. Men vi kan inte skynda fram något: handlingen måste hålla ihop.
 
Vi får hoppas att han inte väntar i ytterligare 24 år. Det skulle innebära att Ridley Scott är 110 år gammal när "Gladiator III" släpps.
 
Samtidigt har vi goda nyheter för alla som väntar på "Gladiator II" och tänker på Romarriket dagligen. Den nya filmen får svensk biopremiär redan 14 november, en dag tidigare än vad som var tänkt, och mer än en vecka före USA.
 
| 20 september 2024 20:42 |