Serie

Skribent

Martin Persson

7 oktober 2024 | 11:30

Säsong 2 av ”Obi-Wan Kenobi” närmare att bli verklighet - kan innehålla flashbacks

Ewan McGregor öppnar upp om hur Lucasfilm jobbar med en potentiell fortsättning på serien.
Det är inte det lättaste att hänga med i svängarna hus Lucasfilm nuförtiden.
 
Tre nya filmer annonserades, men riskerar nu att läggas på is och istället ersättas av en ”Mandalorian”-film och storsatsningen ”The Acolyte” blev nedlagd efter en säsong.
 
För de som tyckte om och önskade mer av spinoff-serien ”Obi-Wan Kenobi” finns det däremot anledning att vara någorlunda entusiastisk.
 
The Direct rapporterar hur seriens huvudrollsinnehavare Ewan McGregor nyligen berättade vid en panel på Los Angeles Comic Con hur han hoppas och tror att det kan bli en andra säsong:
 
- Det finns mycket att berätta mellan min och Alec Guinness karaktär. Vi håller på och utforskar den idén just nu. Det vore kul om man kunde berätta det med mer tillbakablickar, så kan jag och Hayden spela tillsammans i våra klonkrigs-rustningar.
 
Helt orimligt låter det inte alltså att man kan förlänga miniserien till något längre, om det verkligen behövs. Trots viss blandad kritik blev serien nominerad till Bästa miniserie på Emmygalan 2023. Ewan McGregor har tidigare visat intresse för en fortsättning på serien och det låter nu som att det är ett steg närmare verklighet.
 
Näst ut för ”Star Wars” står däremot den kommande serien ”Skeleton Crew”, som har premiär den 3 december.
| 7 oktober 2024 11:30 |