Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 juni 2024 | 16:30

Mamma Mia! Sista chansen för ABBA-singalong på Netflix

Två sköna musikalfilmer med Meryl Streep och Amanda Seyfried lämnar streamingtjänsten i helgen.
En drös bra filmer lämnar Netflix svenska utbud efter helgen. Bland dem finns feelgood-favoriterna ”Mamma Mia! The Movie” (2008) och uppföljaren ”Mamma Mia! Here We Go Again” (2018). Två sprudlande kärlekshistorier som binds samman av ABBA:s oförglömliga hitlåtar.
 
Den första ”Mamma Mia!” är filmatiseringen av Björn och Bennys succémusikal, som utspelas på en grekisk paradisö. En ung kvinna ska gifta sig och vill gärna att henens far ska finnas där vid hennes sida. Men vem är han? Mamma hade en extra kul sommar för många år sedan... så det finns hela tre kandidater som kan ha gjort henne på tjocken.
 
Snart får Amanda Seyfried och Meryl Streep påhälsning på ön av Pierce Brosnan, Colin Firth och Stellan Skarsgård - tre glada typer som sjunger hellre än bra.
 
 
Det blev en enorm publiksuccé världen över med nära 700 miljoner dollar i biokassan. Såklart krystade man fram en uppföljare, med de där något mindre kända låtarna - och ljuvliga Cher i rollistan. Resultatet? Inte lika starkt med knappt 400 miljoner i intäkter. Men även tvåan är ett litet lyckopiller, humor och en del riktigt bra musik.
 
Har du inget bra att se i helgen, skynda över till Netflix där två muntra ”Mamma Mia!”-rullar väntar på att lysa upp din sommarkväll. De ligger kvar bara till 30 juni.
 
| 28 juni 2024 16:30 |