Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 juli 2024 | 14:00

”Sommartider 2”? Vi kan få se mer av Gyllene Tider i en uppföljare

Eller kanske en film om Roxette? MovieZine frågade regissören som inte stänger dörren för fler filmer om popikonen Gessle.
Bioaktuella "Sommartider" - filmen om Gyllene Tider alltså - har tagits väl emot av kritiker och har goda chanser för att bli en publikfavorit i sommar.
 
I denna biopic möter vi en ung Per Gessle som startar bandet som tar Sverige med storm i början av 1980-talet. "Sommartider" är en skildring av vägen till toppen och berättar om arbetet med bandets tre första plattor. Men vad hände sen? Finns det utrymme för en uppföljare?
 
Själv skulle jag inte ha något emot om en film som får titta närmare på Per Gessles samarbete med Marie Fredriksson, och hur duon Roxette erövrade världen. Båda skådespelarna är ju redan hittade. Regissören verkar gilla idén:
 
- Haha, nu när jag har casten klar är man ju klart väldigt lockad. Då får man gå från mysiga lilla Sverige ut i stora världen. Det vore häftigt, säger Per Simonsson när jag frågar om chansen till en Roxette-film.
 
Vad gäller uppföljare svarar han:
 
- Jag tror det handlar lite om hur den här filmen kommer tas emot. Jag stänger inte dörren för mer. Jag har haft otroligt roligt med de här unga människorna och det vore fantastiskt kul att få göra mer med dem.
 
- Men Roxette är så stort, det är så mycket diskussioner som måste tas. Jag tror vi alla får vänta och se: vad händer med den här filmen?
 
Även Valdemar Wahlbeck, som spelar unge Per Gessle, är öppen för att återvända till rollen.
 
- Det hade varit kul att spela Per igen! Nu har man ju satt sig in i rollen. Det tunga arbetet är gjort. Nu kan man gå tillbaka och ta fram sina anteckningar om det skulle komma en till, så absolut.
 
| 19 juli 2024 14:00 |