Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 juli 2024 | 15:00

Streamingtips: Natalie Portman briljerar i "väldigt annorlunda miniserie"

Om du gillar annorlunda mordmysterier, snyggt foto och Natalie Portman - så är helgen räddad!
"Lady in the Lake" är en miniserie som gillar att utmana gränserna av hur en spännande thriller kan se ut. Oscarsvinnaren Natalie Portman ("Black Swan", "Jackie") och Moses Ingram ("Obi-Wan Kenobi") spelar huvudrollerna som två väldigt olika kvinnor i 60-talets Baltimore. Ändå tycks deras liv flätas samman på ett väldigt oväntat sätt när två mord sker i staden.
 
Jag håller verkligen med MovieZines recensent Jonna Vanhatalo när hon beskriver serien som "visuellt väldigt vacker med snyggt foto, intressanta klipp och tidsenlig kostym i dova, lätt skimrande färgtoner, som kontrasterar mörkret väl i berättelsen. De många drömlika fantasisekvenserna bidrar med suggestiv och milt surrealistisk stämning, som effektivt drar med oss åskådare i dramat".
 
Det här är med andra ord en väldigt annorlunda miniserie. Natalie Portman har vi ju även sett briljera i den minst lika annorlunda men fantastiska "Black Swan" och hon är utan tvekan det bästa i "Lady in the Lake" också.
 
 
 
På söndag kan du även läsa vår intervju med Natalie Portman om hennes nya miniserie! De två första avsnitten av "Lady in the Lake" finns nu tillgängliga hos Apple TV+. Miniserien kommer att bestå av totalt sju avsnitt, där det släpps ett nytt varje fredag.
 
| 19 juli 2024 15:00 |