Film

Skribent

Viktor Eriksson

23 juli 2024 | 17:30

Steven Spielberg skällde ut gamla “Twister”-regissören från ett flygplan

"Han bara stod och skällde, hötte med fingret och skrek på honom."
Just nu visas katastroffilmen “Twisters” på svenska biografer. Filmen är en uppföljare till “Twister” från 1996 som hade en allt annat än smidig inspelning. I en ny intervju med The Independent uppger den ursprungliga filmens stuntkoordinator, Mic Rodgers, att regissören Jan de Bont hade ett häftigt humör. Vid ett tillfälle fick han ett raseriutbrott och knuffade undan en kameraassistent som snubblade och ramlade ner för en slänt.
 
När Jan de Bont sedan vägrade att be om ursäkt för händelsen lämnade kamerateamet inspelningen, följt av ljudteamet och därefter kostymavdelningen. Det hela ledde till att filmens exekutiva producent Steven Spielberg flög in till inspelningen, varpå Jan de Bont ska ha träffat honom vid flygplatsen.
 
– Rampen kom ner från Learjeten (ett slags affärsflygplan reds. anm) och Spielberg gick ner för den men kom aldrig ner till marken, säger Mic Rodgers.
 
– Han bara stod där och skällde på Jan. Han klev inte ens av planet. Han bara stod och skällde, hötte med fingret och skrek på honom. Jag vet inte vad han sa man han skällde ut honom i typ 15 minuter och gick sedan in i planet igen. Planet lyfte sedan utan att han ens klev av.
 
Inspelningen av “Twister” fortsatte efter det men fortsatte också att plågas av draman och problem fram tills dess att den var klar. Varken Steven Spielberg eller Jan De Bont har själva kommenterat Mic Rodgers berättelse.
| 23 juli 2024 17:30 |