Serie

Skribent

Alexander Kardelo

5 september 2024 | 19:30

En av 00-talets mest fängslande serier är tillbaka på Netflix: "Riktigt grym!"

Släpp fångarna loss, det är höst!
Det saknas inte spännande nyheter i utbudet på Netflix just nu. Serier som "Kaos" och den senaste säsongen av "Emily in Paris" ligger högt på topplistan.
 
Men det händer lika ofta att tittarna dras till något gammalt men välbekant. Äldre favoritserier som "Lost" och "Dexter" har fått ett uppsving på Netflix under året, där vi fått återse en kär favorit från förr.
 
Och nu är det "Prison Break" som klättrar på listan och har blivit en av de mest streamade titlarna sedan släppet 1:a september.
 
 

"Prison Break" är farligt beroendeframkallande

 
"Prison Break" drog igång i svensk TV under 2006, och lockade med en spännande historia om Michael Scofield som åker in på fängelset Fox River. Där sitter hans bror Lincoln, dömd till döden. Michael har en väl genomtänkt plan för att bryta ut dem båda ur fängelset. Förutom Wentworth Miller och Dominic Purcell i hvuudrollerna ser vi också Peter Stormare som en av fångarna.
 
En fjärde säsong avslutade serien år 2009 - trodde vi... En femte eftersläntrare sädes år 2017. Däremellan hann de också med en tv-film. Netflix visar nu alla fem säsonger på totalt 90 avsnitt.
 
Många tittare öser kärlek över serien i Facebook-gruppen Bäst på Netflix.
 
"Jättebra", "sevärd" och "bästa serien jag sett" lyder några av de 200+ kommentarerna sedan någon frågade om "Prison Break" var sevärd.
 
"Jag hade önskat att vara du, sett serien 6-7 gånger. Mycket underhållande serie" tycker Muhammad B.
 
"Började kolla på den för någon dag sen, helt fast. Och nej, jag har inte sett den förut" skriver Maarit M.
 
"2 snygga män är med" tipsar Cecilia A.
 
"Farligt beroendeframkallande" tillägger Linda H.
 
 

"En serie man måste se"

 
"Älskade den när den gick på tv för 20 år sedan. Och har kollat alla säsongerna igen och gillar den fortfarande. Dock kan det blir lite utdraget med många säsonger. Men det är en serie man måste se" berättar Gabriella G.
 
"Hela familjen här har sett den tusen gånger" - Violeta D.
 
"Bland de bästa serierna jag har sett" - Marlene V.
 
"Riktigt grym. Det händer nånting hela tiden. Den har alla sevärdheter tycker jag. Alla attribut" - Andreas L.
 
"Jag kollar på serien nu för andra gången. Rekommenderar starkt" - Shamal D.
 
 

Första säsongen är den bästa

 
Samtidigt är flera tittare och fans överens: den första säsongen är i särklass den mest spännande. "Första säsongen är ok, sen oerhört pajigt" varnar Magnus F.
 
"Första säsongen är typ bästa första säsongen som gjorts ever" enligt Sibelle Ö.
 
"Första två säsongerna är helt ok... Om du orkar med en värdelös story som känns mer utdragen än Glamour så se resterande säsonger samt filmen." - Henrik N.
 
"Ja, 1:a säsongen är riktigt bra tycker jag! Sedan falnar tyvärr serien mer och mer. Det märks att de bara hade tänkt att göra en säsong från början. I mitt tycke blev man så desperat över att det ska hända oväntade saker hela tiden att man förstörde grundstoryn. Men det är min åsikt. Första säsongen är absolut sevärd, den berör mig starkt än idag." - Lina S.
 
"Prison Break" finns också att streama på Disney+ och på Tele2 Play.
| 5 september 2024 19:30 |