Film

Skribent

Martin Persson

30 augusti 2024 | 17:00

Nu på Disney+: Emma Stones nya film är skruvad, makaber och riktigt udda

Varning: det här kommer inte att gå hem hos alla...
Yorgos Lanthimos gjorde, i vanlig ordning, succé med sin hyllade Oscarsälskling ”Poor Things” för ett tag sedan och låg därefter inte på latsidan.
 
Tycker man att ”Poor Things” var en skruvad och konstigt upplagd film går det inte annat att säga än att ”Kinds of Kindness” är Lanthimos i sitt esse.
 
Med ett gäng älskvärda skådisar, som Jesse Plemons och Lanthimos-veteranerna Emma Stone och Willem DeFoe berättar man ett udda, okonventionellt och fantastiskt konstnärligt epos i olika småberättelser (där samma skådisar spelar olika roller), som i en antologi. Alla behandlar på något sätt besattheten av berömmelse och att hitta sin plats i världen och vår recensent Jonna Vanhatalo gav filmen ett fint betyg på 4/5, där hon likväl berömde dess ”skruvade stilstudie i människans mörker”.
 
Åsikterna går isär, där Alexander Kardelo inte var fullt lika nöjd och det är erkänt en film som inte är lika lätt att ta till sig eller faller alla i smaken på samma sätt som vissa av hans tidigare filmer.
 
För de som blev nöjda, kan jag dock intyga att man blev väldigt nöjd. Under biosommaren 2024 fick vi några fantastiska filmer och denna skulle jag våga säga kanske kommer i topp för egen del!
 
Se årets mest udda och fantastiska film nu på Disney+!
 
| 30 augusti 2024 17:00 |