Film

Skribent

MovieZine

23 september 2024 | 10:00

Svenska actionkomedin "Guy Manley – A Real Movie" såld till 92 länder

"Helt sinnessjukt! Det fanns inte på världskartan" kommenterar filmens regissör.
Drygt en vecka efter den svenska premiären har rättigheterna till svenska "Guy Manley – A Real Movie" sålts till 92 länder.
 
Filmen handlar om Guy Manley, tidigare världens kändaste hemliga agent, som i sin alkoholfyllda pension kallas tillbaka för ett sista uppdrag av sin före detta chef Buck Cash. Hans uppdrag? Döda Bucks bror, Rich Cash, för att hindra honom från att bli vald till stadens nya borgmästare.
 
Filmkollektivet Nattkomik ligger bakom actionkomedin som gick upp i Sverige 13 september. "Guy Manley" är inspelad i Västerås som ett hobbyprojekt på knapp budget, och imponerar med sina ambitiösa specialeffekter.
 
- Jag kan knappt tro det, haha. Hela Guy Manley-projektet fortsätter bara balla ur på alla de bästa möjliga sätten! Bio på runt 40 städer i Sverige, 1:a på biotoppen i Västerås, och nu såld till 92 länder! Det är helt sinnessjukt, det fanns verkligen inte på världskartan att Guy Manley skulle flyga så långt, och det är så himla kul! Jetpacken är fulltankad och vi är redo att flyga vidare, säger regissören David Andersson.
 
Se trailern nedan:
 
| 23 september 2024 10:00 |