Film

Skribent

Niclas Ohlsson

13 oktober 2024 | 09:00

Clownernas kamp om publiken: "Terrifier 3" petar ned "Joker 2" i USA

Publiken har sagt sitt. Clownen Art från “Terrifier”-serien är här för att stanna.
I en tidig julklapp för skräckfans får vi se clownen Art återvända till Miles County för att iklädd sin finaste tomteskrud skrämma slag på befolkningen genom sina brutalt kreativa mord. Staden gör sig redo för julfirande och Art hjälper till genom att färga staden röd.
 
I helgen hade lågbudgetfilmen “Terrifier 3” sin amerikanska premiär och visade tidigt upp sina vassa tänder för biopublik och på box office. Genom en blygsam förhandsvisning under torsdagen drog man in $2,4 miljoner, följt av en ökning till $8,2 miljoner under fredagen. Variety spår att helgens intäkter kommer landa på 17 miljoner dollar.
 
Med en stark premiär har man lyckats peta ner “Joker: Folie à deux”, som efter sin andra helg nu rankas som DC:s sämst sålda film med ett tapp på hela 82% från förra veckan. “Folie à deux” måste generera minst 450 miljoner dollar innan filmen går med vinst. Den är hittills uppe i 123 miljoner.
 

Grafiskt våld och äckel

 
Som väntat har "Terrifier 3" möts av motstånd på grund av sitt grafiska våld. Detta har man tagit i akt genom att lansera en hotline för människor som vill uttrycka sitt äckel.
 
Vi har tidigare skrivit om hur man efter sin första visning i Storbritannien kunde rapportera att minst 9 personer lämnade den första visningen av ”Terrifier 3” och minst en person ska dessutom ha spytt. PR-teamet måste vara stolta över mottagandet. All PR är bra PR.
 
Clownen Art, som spelas av David Howard Thornton, är nu betraktad som en skräckikon. Med de mest absurda och groteska dödsfallen som någonsin visats på film har Terrifier blivit en av de mest ökända franschiserna i världen.
 
Regissören Damien Leone berättar till LADBible:
 
- Om du trodde att Clownen Arts skräckvälde i del två var extremt, har du inte sett något ännu.
 
Damien hävdar att öppningsscenen var så fruktansvärd att Hollywood aldrig skulle låta honom filma den.
 
- Jag visste att de inte skulle låta mig göra den här filmen baserat på de första fem sidorna. Det är hur galen "Terrifier 3" är.
 
Då den andra filmen var så pass lyckad har Damien Leone redan kunnat bekräfta att det efter “Terrifier 3” kommer att bli en fjärde film i serien.
 
Är ni redo för att skrik-kräka till “Terrifier 3”? Filmen har svensk biopremiär den 25 oktober.
 
| 13 oktober 2024 09:00 |