Film

Skribent

Andreas Samuelson

18 juli 2024 | 20:00

Titta om du vågar - slem, blod, skräck och magont i nya trailern till ”Alien: Romulus”

I den slutliga trailern till den kommande science fiction-rysaren får vi se ytterligare glimtar av de välbekanta, skräckinjagande varelserna. Se den här.
Nedräkningen har börjat med mindre än en månad till ”Alien: Romulus”, Fede Alvarez uppföljare/prequel som utspelas mellan ”Alien” och ”Aliens”. Originalets regissör Ridley Scott har hyllat den och skådespelare har påpekat att den inte håller tillbaka när det kommer till våld.
 
Det är också känslan man får av den nya och slutliga trailern till filmen. Här får vi se hur hjältinnan Rain (Cailee Spaeny) och hennes gäng av rymdkolonister tar sig ombord en övergiven rymdstation för att plundra den på dyrbar utrustning - men finner snart något mycket värre...
 
Det är ett kärt - eller kanske fruktansvärt - återseende av facehuggers, de sluga och läskigt snabba små varelserna som infekterar sina offer genom att ta sig genom munnen. Denna otrevliga process och det efterföljande magontet skildras här lite mer intimt än vad vi är vana vid. Vi får självklart även återbesök av huvudmonstret xenomorphen.
 
Förväntningarna är höga, speciellt då vi sedan tidigare vet att man undvikit onödig CGI i skapandet av monstren och att Alvarez sagt att det blir en slags blandning av filmseriens två första delar.
 
Se trailern nedan:
 
 
”Alien: Romulus” har biopremiär 14 augusti.
| 18 juli 2024 20:00 |