Film

Skribent

Andreas Samuelson

7 augusti 2024 | 19:00

Trailerpremiär: Stenhård action när soldat ger sig på skurkaktiga snutar i "Rebel Ridge"

Det blir slagsmål och eldstrider när en marinsoldat konfronterar korrumperade småstadspoliser i ”Rebel Ridge”. Se trailern här.
I en småstad har före detta marinsoldaten Terry (Aaron Pierre, ”Old”) skaffat en påse kontanter för att betala borgen för sin arresterade kusin. Men korrumperade poliser beslagtar påsen och Terry inleder snart ett krig mot polisen och deras chef (Don Johnson) med hjälp av ett domstolsbiträde (AnnaSophia Robb).
 
”Rebel Ridge” är en ny actionthriller skriven och regisserad av Jeremy Saulnier (”Green Room”) med veteranen James Cromwell (”Babe”), Emory Cohen (”The OA”) och David Denman (”Mare of Easttown”) i andra roller.
 
De som sett Saulniers andra filmer, inte minst ”Green Room”, vet att han gillar 80- och 90-talsinspirerat våld och action. Baserat på trailern är inte detta ett undantag.
 
- Som filmskapare gillar jag grundade actionfilmer från 80- och 90-talet som inte bara levererar spektakel, utan även lyckas knyta kaos på skärmen till en verklig och sann känslomässig komponent. Mindre skala, större effekt. De har sina rötter i en "kick up the dust"-nivå av hantverk och autenticitet som jag inte ser ofta på den nuvarande marknaden, och jag var intresserad av att göra en sådan typ av film, säger han till Netflix.
 
Filmen har premiär på Netflix 6 september.
 
Se trailern nedan:
 
| 7 augusti 2024 19:00 |