Trailer

Skribent

Alexander Kardelo

26 juni 2024 | 15:15

Trailerpremiär: Tom Hanks blir 50 år yngre i kärleksdramat "Here"

Nytt och innovativt från regissören bakom "Forrest Gump".
Robert Zemeckis är inte främmande för filmer där banbrytande specialeffekter får bidra till berättelsen. Se bara på filmer som "Tillbaka till framtiden", "Forrest Gump" eller "Polarexpressen".
 
Nu återförenas han med Tom Hanks och Robin Wright för en film som följer en familj genom årtionden och generationer. Ett spännande grepp: samma skådespelare blir både yngre och äldre under filmens gång. Det innebär att Hanks kan spela tonåring i början med hjälp av digital föryngring, och sedan sminkad till 80-åring i slutet av filmen.
 
En annan rolig grej som Zemeckis hittat på: kameran rör sig inte en enda gång. Den står still på samma plats i samma vardagsrum, och fångar allt vad människorna där går igenom, med kärlek, sorg och livets andra stora milstolpar.
 
- Perspektivet förändras aldrig, men allt runtomkring det förändras. Det har aldrig gjorts förut. Ja, det var riskabelt, säger regissören.
 
- Men det gjorde det också spännande. Vad passerar framför oss i detta universum? Det blev en intressant reflektion över dödlighet (...) Och det funkar bara för att prestationerna är så bra. Både Tom och Robin förstod att "okej, vi måste gå tillbaka till hur vi var för 50 år sen eller 40 år sen, hitta samma energi, hållning och till och med röst.
 
"Here" går upp på amerikanska biodukar den 15 november. Se trailern nedan.
 
| 26 juni 2024 15:15 |