Detta är denna veckas hetaste trailers!
Sleeping Beauty
En oförglömlig erotisk saga om Lucy, en ung högskolestudent som dras in i en mystisk undangömd värld av skönhet och åtrå.
"Sleeping Beauty" påminner om en lugn version av "Sucker Punch". Inte bara för att Emily Browning spelar huvudrollen, utan det stilistiska i filmen. Den verkar häftig på något sätt, och trailern påminner även lite om Lars von Triers "Melancholia". Det ska bli intressant att se debutregissören Julia Leigh som varit med och skrivit Willem Dafoe-filmen "The Hunter".
Filmen får världspremiär i Cannes i maj.
Johnny English Reborn
Under åren sedan MI7:s toppspion plötsligt försvann från kartan har han trimmat på sina unika förmågor i en avlägsen region i Asien. Men när hans chefer hör talas om att ett attentat planeras mot Kinas premiärminister måste de snabbt jaga rätt på den högst okonventionella agenten. Snart är Johnny English redo att än en gång rädda världen.
Jag tillhör dem som verkligen tyckte om första "Johnny English". Filmen var sanslöst rolig och gjorde en bra karaktyrisering av James Bond. John Malkovich var perfekt som skurk. I uppföljaren tycker jagatt man tagit ett bra grepp med att English åkt till Asien. Frågan är bara om det kommer bli lika roligt igen eller om den här filmer kommer rätta in sig i ledet med dåliga uppföljare.
Filmen får svensk biopremiär 14 oktober.
The Abduction
I denna spännande actionthriller möts Taylor Lautner, stjärnan från "Twilight"-serien, och vår svenske Michael Nyqvist. "Abduction" handlar om en ung mans jakt på sanningen om hans ursprung efter att han hittar sitt egen baby-bild på en websida för försvunna personer.
Handlingen är rätt bra, måste jag säga, och det förvånar mig mer Taylor Lautner i huvudrollen. Men det är just det som sätter käppar i hjulen för den här filmen. Lautner är inte Liam Neeson och jag tvivlar på att folk kommer kunna se honom som den hårdkokta typ han försöker gestalta. Kul att se Michael Nyqvist i en Hollywoodroll. Ska bli intressant att se vad han kan tillföra.
Filmen får brittisk biopremiär 21 oktober.
Passion Play
Mickey Rourke spelar jazz-trumpetaren som blir kär i "fågelkvinnan" (Megan Fox) på en cirkus men stöter på problem när en gangster (Bill Murray) inte gillar att de umgås.
Det intressantaste med den här filmen är att Mickey Rourke i egen hög person redan gått ut i medier och fördömt den. Han tycker helt enkelt inte att den är bra. Jag är benägen att hålla med Rourke då filmen verkligen inte ser bra ut. Det är alltid lika roligt att se Bill Murray och samma gäller Mickey Rourke, men det här duger inte.
Filmen får amerikansk biopremiär 6 maj.
Cowboys and Aliens
En utomjordisk art landar i 1800-talets Arizona. Utomjordingarna har som avsikt att krossa hela vilda västen och göra folket till slavar. Men indianerna och cowboysarna har andra planer.
Den här filmen längtar jag efter. Att se trion Daniel Craig, Harrison Ford och Sam Rockwell på vita duken är någonting man inte gör varje dag, speciellt inte i en fantastisk mix med rymdbesök i vilda västern. Utan att ha läst serietidningarna kan man lätt förstå att det här är en handling man absolut inte vill missa. Hoppas bara att den är genomförd på ett bra sätt och inte blir töntig, som det finns en risk att den blir. Det här kommer bli en av sommarens stora filmer. Definitivt.
Filmen får svensk biopremiär 26 augusti.
Casa de mi Padre
Armando Alvarez (Will Ferrell) har levt och arbetat på sin fars farm i Mexico hela hans liv. Samtidigt som farmen får finansiella problem kommer Armandos yngre bror Raul dit med sin fästmö Sonia. Det verkar som att Rauls framgångar som internationell affärsman betyder att farmen inte längre har några problem. Men när Armando faller för Sonia och Rauls affärer visar sig vara illegala, blir det hela havet stormar när de finner sig själva i ett krig mot knarkkungen Onza.
När jag först hörde talas om filmen trodde jag att det skulle vara en seriös sådan. Det lät som det, med svek och tuffa tider. Men icke, filmens trailer visar på något helt annat. En ganska tråkig komedi med humor i form av språksvårigheter. Visst är det kul att Will Ferrell tar sig an nya utmaningar med att bara prata spanska, men räcker det för att göra filmen tittbar?
Filmen får amerikansk biopremiär under 2011.
Rise of the Planet of the Apes
Sci-fi möter verklighet i denna nyskapande eventfilm som målar upp ett framtidsscenario olikt allt vi tidigare upplevt. Filmen utspelar sig i en möjlig framtid där ett forskarlags jakt på ett botemedel för Alzheimers leder till att en grupp apor utvecklar intelligens lik vår egen. Detta blir upptakten till ett fullskaligt krig mellan apor och människor om den planet som vi hittills kallat vår...
Filmen skulle från början heta "Rise of the Apes", en titel som jag tycker mycket mer om än den nya, alldeles för långa titeln. "Rise of the Planet of the Apes" ligger som en handduk i munnen, alldeles slemmig och äcklig. Det var väldigt länge sedan jag såg dem Ap-filmerna men jag kommer ihåg från barnsben att jag tyckte om dem (det ska sägas att jag också tyckte om "Karlsson på Taket"). Innan den här filmen har premiär måste jag helt enkelt se filmerna igen, till och med Tim Burtons film med Mark Wahlberg från 2001.
CGI-effekterna är helt outstanding, och det är dem som lockar mest, även om jag ser fram emot filmen i helhet. Aporna är riktigt snyggt gjorda och ser verkligen ut som apor. Filmen utspelar sig innan den första filmen från 1968, och det ska sannerligen bli intressant att se den här på bio i sommar.