Video

Skribent

Martin Persson

28 juni 2024 | 15:30

Video: Knepen för att överleva i "A Quiet Place"

Gör inte ett knyst.
”A Quiet Place” är ett intressant skräckfilmsepos med ett annorlunda koncept. De John Krasinski-ledda filmerna utspelar sig i en postapokalyptisk värld där ljudkänsliga rovdjur tvingar människor att vara så tysta som möjligt för att överleva.
 
Filmerna visar givetvis upp sätt att klara sig i de flesta situationer på mer eller mindre trovärdiga sätt, men hur skulle du själv agera om du hamnade i denna värld?
 
I videon nedan kommer ett par intressanta och roliga möjligheter för att klara sig i ”A Quiet Place”-universumet upp. Storstäder bör undvikas och skogar är bra ställen för att bosätta sig och hitta mat och vatten. Kom bara ihåg att inte trampa på löven medan du går. Teckenspråk är även bra att lära sig för att kommunicera utan att höras och ta vara på naturens resurser. Lägereldar är bra för att både hålla sig varm och kommunicera på avstånd.
 
Hur undviker - och bekämpar - man då ljudvarelserna? Mer information om det finns i videon nedan, men låt oss säga att elgitarr och förstärkare är inblandade. Jimi Hendrix hade inte haft några problem att rocka sig igenom apokalypsen, med andra ord.
 
 
”A Quiet Place” streamar på Skyshowtime och Viaplay. Både första och andra filmen finns även att hyra hos SF Anytime. Idag har den tredje filmen ”A Quiet Place: Day One” biopremiär och tar vid där apokalypsen börjar.
 
Filmen har redan fått betyget 4/5 av vår recensent Jonna Vanhatalo, så det känns lovande!
| 28 juni 2024 15:30 |