Film

Skribent

Viktor Eriksson

2 augusti 2024 | 12:30

Vince Vaughn: Därför är Hollywood besatt av franchising

Skådespelaren tror att ängslighet gjort att det idag bland annat finns färre komedier riktade till vuxna.
Skådespelaren Vince Vaughn har gjort sig känd i Hollywood för lite grövre komedier som “Wedding Crashers”, “Dodgeball” och “Du, var är brudarna?”. I dagsläget görs det inte vidare många sådana filmer, vilket Vaughn tror beror på Hollywoods besatthet av franchising.
 
– De överanalyserar det bara, säger Vince Vaughn i en ny intervju med Hot Ones.
 
– Det är galet. Du får liksom regler som är helt fel, ungefär som att du skulle säga att 87 grader är en rät vinkel i geometri istället för 90 grader. På samma sätt fick folk för sig att de behövde säga något i stil med “Du måste utgå från en intellektuell egendom".
 
Enligt Vince Vaughn är filmen “Battleship”, baserad på det kända brädspelet, ett exempel på detta. Där har en intellektuell egendom använts som grund för berättande bara för att den är välkänd.
 
– De ansvariga vill hellre behålla sina jobb än att försöka göra något fantastiskt, så de vill följa regler som på något sätt blivit huggna i sten och som egentligen inte fungerar. Men så länge de följer dem kommer de inte att förlora jobbet eftersom de kan säga, “Titta, jag gjorde en film baserad på brädspelet “PayDay”, så även om filmen inte fungerade, kan ni inte sparka mig, eller hur?'
| 2 augusti 2024 12:30 |