Film

Skribent

Viktor Eriksson

23 augusti 2024 | 16:30

Visste du att Laura Dern tycker en del av “Jurassic Park” är olämplig?

I samband med “Jurassic World: Dominion” blev skådespelerskan medveten om att det är en väldigt stor åldersskillnad mellan henne och Sam Neill.
I år fyller “Jurassic Park” 31 år. Det är nästan lika många år som det är mellan Laura Dern och Sam Neill, som spelade de romantiskt involverade karaktärerna Ellie och Alan i Steven Spielbergs dinosauriefilm. När “Jurassic Park”-spelades in var Laura Dern bara 23 år medan Sam Neill var hela 43 år.
 
I en gammal intervju från 2022 berättar Laura Dern, inför premiären av “Jurassic World: Dominion”,  att hon nu tycker att åldersskillnaden var olämplig i filmen.
 
– Vid tiden var det en helt lämplig åldersskillnad mellan en ledande man och kvinna! Jag tänkte aldrig på det förrän jag tittade i en tidning där det fanns en artikel med rubriken “Gubbar och tjejer”, säger Laura Dern till The Times.
 
Det kan vara värt att notera att i manuset till Jurassic Park står det att Ellie är i sena 20-årsåldern medan Allan ska vara mitt i 30-årsåldern. Själva filmen säger aldrig hur gamla karaktärerna är.
 
– Det kändes helt rätt att bli förälskad i Sam Neill. Och det var först nu, när vi återvänder i en tid av kulturell medvetenhet om patriarkatet, som jag tänkte: Wow, är inte vi i samma ålder? säger Laura Dern och konstaterar.
 
– Vår åldersskillnad i “Jurassic Park” var helt olämplig.
 
| 23 augusti 2024 16:30 |