Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 september 2024 | 21:00

3 av Woody Allens 90-talsfilmer finns nu att streama gratis

Se stjärnspäckade komedier med Leonardo DiCaprio, Sean Penn och en Oscarsvinnande Dianne Wiest.
Lägg åt sidan alla skandaler som förföljt privatpersonen Woody Allen, och man kan inte förneka hans otroliga karriär som filmskapare. Sedan 1970-talet levererade han länge en stadig ström av hyllade komedier, i snitt en om året, alltid med rapp dialog och fantastiska skådespelar-ensemblen.
 
Därför passar vi på att tipsa om att tre av Allens komedier från 90-talet just nu finns att hitta på streamingtjänsten Cineasterna.
 
Tjänsten är gratis att använda, men du behöver först skaffa bibliotekskort från ett anslutet bibliotek. Sedan är det fritt fram att se två filmer i veckan, helt utan kostnad.
 

Kulregn över Broadway (1994)

 
 
John Cusack spelar David Shayne, en ung kämpande dramatiker, som får en chans att regissera sitt senaste alster på en stor Broadwayscen. Villkoret är att en gangsters fickvän, en sällsynt talanglös ung dam vid namn Olive Neal (Jennifer Tilly, får en roll. Underhållande komedi i 1920-talets New York nominerades till hela 7 Oscars och vann en, för Dianne Wiests biroll.
 

Kändisliv (1998)

 
 
Efter att ha skiljt sig börjar livet om för den rastlöse författaren Lee Simon (Kenneth Branagh). Ett liv som består av sex, droger och total dekadens när han får jobb som nöjesskribent. Med en stjärnparad av cameoroller tar Woody Allen med oss på en galen tur i kändisvärldens vilda berg-och-dalbana. Håll utkik efter Leonardo DiCaprio, Charlize Theron, Sam Rockwell, Winona Ryder.., och Donald Trump som sig själv.
 

Dur & moll (1999)

 
 
En påhittad biopic om den fiktive jazzgitarristen Emmet Ray, spelad av Sean Penn. Han är världens bäst gitarrist men också en arrogant, oansvarig alkoholmissbrukare med bisarra hobbies som att skjuta råttor. Kan mötet med en döv kvinna förändra honom? Både Penn och Samantha Morton blev Oscarsnominerade för sina roller i denna dramakomedi.
 
Skulle du få feeling för mer Woody Allen, så har Cineasterna inte mindre än 14 av hans filmer inne i sitt utbud. De sträcker sig från 90-talet fram till 2019.
| 21 september 2024 21:00 |