Film

Skribent

Alexander Svensson

28 juli 2024 | 10:00

Alla nyheter från Marvels stora Comic-Con-panel!

Robert Downey Jr! Fantastic Four! Bröderna Russo! Var ska man börja?
Marvel Studios återvände äntligen till San Diego Comic-Con under lördagsnatten. Man avslöjade förvisso inte femhundra nya filmer och serier den här gången, och ingen ny trailer har letat sig ut på nätet, men det var inte tomt på nyheter. Här är allt Marvel offentliggjorde under sin panel:
 

Robert Downey Jr återvänder - fast som Doctor Doom

 
Välkommen tillbaka till Marvel, Robert Downey Jr!
 
Robert Downey Jr har varit ansiktet för MCU ända sedan det drog igång 2008. Vi var nog många som trodde att han tog farväl av Marvel när hans Tony Stark offrade sitt liv för universum i "Avengers: Endgame", men Downey Jr är inte klar med superhjältegenren. Efter några års paus och en Oscar är han nu redo att komma tillbaka, men inte i rollen som Iron Man, utan som doktor Victor von Doom, en av Marvels mest älskade, ikoniska och mäktigaste skurkar. I den rollen kommer han terrorisera Marvels universum i de nästa två Avengers-filmerna. Och på tal om Avengers...
 

"Avengers 5" heter "Avengers: Doomsday"

 
Kang är numera historia - skurken i "Avengers: Doomsday" är Doctor Doom.
 
Jajemen, "Avengers 5" har äntligen fått en titel. Eller en ny titel, ska sägas. Fram tills Jonathan Majors, som spelade storskurken Kang, dömdes för misshandel så var det tänkt att filmen skulle kretsa kring honom och heta "The Kang Dynasty". Men nu har Marvel spolat honom, och Downeys Doctor Doom tar istället över rampljuset. Den sjätte "Avengers"-filmen behåller sin tänkta titel, "Secret Wars". Premiärdatumen behålls också, maj 2026 för "Doomsday" och maj 2027 för "Secret Wars". Läs om Downey och "Avengers: Doomsday" här.
 

Bröderna Russo återvänder - regisserar "Avengers: Doomsday" och "Avengers: Secret Wars"

 
Bröderna Russo regisserar Chris Evans.
 
Downey är inte ensam om att återvända till Marvel. Bröderna Anthony och Joe Russo, som regisserade "Captain America: The Winter Soldier", "Captain America: Civil War", "Avengers: Infinity War" och "Avengers: Endgame" är tillbaka för att regissera de nästa två "Avengers"-filmerna. Deras kompanjon Stephen McFeely som skrev ovan nämnda filmer ihop med Christopher Markus ska stå för manuset (dock utan Markus). Det innebär att Michael Waldron ("Loki") inte längre är aktuell som manusförfattare för "Avengers", vilket han var tidigare. Läs mer här!
 

"Fantastic Four"-filmen har fått en ny titel

 
Marvels nya Fantastic Four, samlade i ett och samma vardagsrum.
 
Marvels kommande reboot av "Fantastic Four" börjar sin inspelning typ nu, men huvudrollsinnehavarna Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn och Ebon Moss-Bachrach hann ändå med en snabbvisit i San Diego. De passade på att offentliggöra en ny, eller snarare expanderad, titel för filmen. "The Fantastic Four" heter nu "The Fantastic Four: First Steps". Vi fick också veta att Fantastic Four-gänget kommer medverka i kommande "Avengers: Doomsday". Du kan kolla in MovieZines artikel om det här!
 

"Thunderbolts*" är på ingång

 
Thunderbolts-gänget från vänster till höger: Val, Ghost, Red Guardian, Yelena, Bucky, US Agent och Taskmaster.
 
Marvel satsar stort på skurkar, och gör som bekant en egen "Suicide Squad"-ig film, "Thunderbolts*" (ja, asterisken är en del av titeln, nej jag förstår inte heller varför, och här på MovieZine kommer vi framgent att ignorera den). Vi kommer att få återse Florence Pughs Yelena, Sebastian Stans Bucky och Wyatt Russells US Agent i filmen som får premiär i maj nästa år. Marvel visade upp en trailer, som tyvärr endast var till för den närvarande publiken på plats. Men man bekräftade att "Thunderbolts"-gänget, liksom "Fantastic Four" kommer att dyka upp i "Avengers: Doomsday". 
 

Giancarlo Esposito spelar Sidewinder

 
Giancarlo Esposito, äntligen en del av MCU!
 
Giancarlo Espositos Marvelroll är äntligen avslöjad också. "Better Call Saul"-skådisen är ett populärt namn bland fans av det mesta, givet att han varit med i det mesta, och nu bockar han av även Marvel på sitt Bingokort genom medverkan i kommande "Captain America: Brave New World". Hans roll är Seth Voelker, aka Sidewinder, en teleporterande gängledare. Läs mer om det här! Marvel visade också upp ett klipp från "Brave New World", där närvarande publik fick se Harrison Fords president Ross hulka loss som Red Hulk.
| 28 juli 2024 10:00 |