Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 september 2024 | 22:47

Årets största flopp? "Borderlands" går back med 115 miljoner dollar

Inte ens Cate Blanchett kunde rädda "Borderlands" från platt fall.
Det är nu officiellt: "Borderlands" lämnar biograferna som en rejäl förlustaffär. Det talas om att sommarens stora bioflopp har gått back med 115 miljoner dollar, enligt GamesRadar.
 
Tv-spelsfilmens budget låg runt 110-120 miljoner dollar, och ytterligare 30 miljoner lades på marknadsföring, iallafall i USA. Det är också ungefär så mycket, eller lite - 32 miljoner - som den här katastroffilmen har lyckats spela in på bio världen över sedan premiär för fem veckor sen.
 
Lite förvånande är det nog. Tv-spelen som filmen bygger på ska vara enormt populära, och regissören Eli Roth har samlat ihop en härlig ensemble. Cate Blanchett spelar skattjägaren Lilith i sällskap av bland andra Jamie Lee Curtis, Kevin Hart och Jack Black.
 
Inget av detta lyckades dock övertyga kritikerna, eller locka till sig spelens fans. Förutom att vara en av årets största floppar har "Borderlands" också blivit unisont slaktad av kritiker. MovieZines recensent skrev att "alla skämten faller platt, och actionscenerna är inte heller särskilt upphetsande".
 
Några fler filmer lär det inte bli - men gamers kan ändå se fram emot nya dystopiska uppdrag i "Borderlands 4" som är på gång.
| 13 september 2024 22:47 |