Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 augusti 2024 | 21:50

Bekräftat: "Borderlands 4" släpps 2025

Gearbox Entertainment är tillbaka med ett fjärde spel i "Borderlands"-universumet, efter att filmat floppat rejält på bio.
Trots (eller kanske tack vare?) att "Borderlands"-filmen är en rejäl flopp med låga betyg (1 av 5 hos oss på MZ) och riktigt dåliga intäkter på biograferna, har nu Gearbox utannonserat att "Borderlands 4" är på gång.
 
Under kvällens Gamescom Opening Night Live visades en trailer för den efterlängtade uppföljaren, där du "tar dig an rollen som en legendarisk prisjägare som skjuter sig förbi horder av fiender i jakt på nya skatter att plundra på en helt ny planet" – vilket helt klart låter som "Borderlands".
 
 
- Jag och teamet på Gearbox har velat göra mycket med "Borderlands" sedan vi först introducerade looter shooter-genren till världen med vårt första spel. Vi har enorma ambitioner för "Borderlands 4" och satsar allt på att göra allt det vi älskar med serien bättre än någonsin tidigare samtidigt som vi tar spelet till nya nivåer med en spännande ny riktning, säger Randy Pitchford, chef för Gearbox Entertainment.
 
"Borderlands 4" släpps någon gång under 2025 till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC. Det tredje spelet var exklusivt till Epic Games Store i flera månader, men det här går redan att lägga på önskelistan på Steam.
 
Tidigare i år köpte utgivaren 2K studion Gearbox Entertainment från svenska Embracer Group för 460 miljoner dollar. "Borderlands"-serien har sålts i nästan 87 miljoner exemplar sedan det första spelet släpptes 2009. Det tredje spelet är deras snabbast säljande spel som har sålts i över 20 miljoner exemplar.
| 20 augusti 2024 21:50 |