Film

Skribent

Anders Eklöf

3 september 2024 | 15:00

"Borderlands"-chefen försvarar floppen och jämför med The Beatles

"Jag önskar att allt kunde bli en hit, men så fungerar det inte", säger Gearbox-chefen Randy Pitchford om den totalsågade floppen.
Tidigare i somras hade filmen "Borderlands" biopremiär, som är baserad på den populära tv-spelsserien med samma namn av Gearbox Software.
 
Filmen av regissören Eli Roth har blivit ett av årets största floppar, då den totalsågas av både kritiker och biobesökare. Den har dessutom bara dragit in cirka 24 miljoner av en budget på upp till 120 miljoner, trots stjärnspäckad rollista.
 
 
Nu har Gearbox-grundaren Randy Pitchford försvarat filmens flopp och även ett tillägg till spelet "Risk of Rain", genom att jämföra företaget med ett av världshistoriens största band – The Beatles.
 
I ett svar till en användare på X som kommenterade på utvecklarnas senaste snedsteg, svarar han att de kommer fortsätta producera grejer.
 
- Jag önskar att allt kunde bli en hit, men så fungerar det inte. Det största bandet genom tiderna, The Beatles, träffade bara rätt till 25 procent, skriver han.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Pitchford fortsätter och säger att "alla låtar de spelade in skapades säkert med kärlek och med ett engagemang för konsten och en tro på kvaliteten på deras arbete".
 
- Mina favoritskapare har alla gjort saker som jag inte gillade särskilt mycket.
 
Ett svar på kommentaren pekar dock ut att "till och med deras sämsta grejer (The Beatles) är guld", vilket jag som ett fan av bandet måste säg är en klockren kommentar.
 
Nyligen utannonserade Gearbox Software att ett fjärde "Borderlands"-spel är under utveckling. Vi får helt enkelt hoppas att det blir bättre än filmen.
| 3 september 2024 15:00 |