Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 september 2024 | 19:00

"Star Wars Outlaws" har sålt sämre än väntat

Aktiekursen för utgivaren Ubisoft ska nästan vara lika låg som den lägsta siffran de har haft på tio år.
I fredags släpptes spelet "Star Wars Outlaws", som låter dig ta dig an rollen som den laglösa tjuven Kay Vess när galaxen är som mest i kaos mellan händelserna i "Stjärnornas krig" och "Rymdimperiet slår tillbaka" – efter att dödsstjärnan har sprängts.
 
I min recension skrev jag att det "fångar Star Wars-stämningen riktigt bra", men att det "inte gör något revolutionerande med varken den öppna världen eller licensen och det är stundtals lite svajigt på den grafiska fronten". Betyget landade på 3 av 5.
 
Att det svenska spelet av Massive Entertainment har fått relativt blandad kritik är en sak, men nu rapporterar sajten Reuters att utgivaren Ubisofts aktier har sjunkit rejält sedan det släpptes i slutet av augusti – farligt nära den lägsta siffran de haft på tio år.
 
 
Analytikern som citeras i rapporten hos Reuters menar att den sjunkande aktiekursen beror på en kombination av att "Star Wars Outlaws" har sålts sämre än väntat, men också att intresset för det gratis Ubisoft-spelt "XDefiant" har svalnat.
 
En analytiker menar att Ubisoft siktade på att nå 7,5 miljoner sålda exemplar till mars 2025, men att de nu har sänkt den siffran till 5,5 miljoner.
 
Enligt rapporter ska utvecklingskostnaden för "Star Wars Outlaws" ha varit minst 30 procent högre än för "Assassin's Creed Mirage" från 2023, som ska ha spelats av cirka 5 miljoner spelare.
| 4 september 2024 19:00 |