Film

Skribent

Edouard Zeitoun

22 september 2024 | 22:40

Säg det tre gånger: "Beetlejuice Beetlejuice" når ny milstolpe på bio

Uppföljaren till den mer enkelt benämnda "Beetlejuice", har nu i helgen tredubblat sin budget.
Den nya Tim Burton-filmen är den sedan länge tillbaka utlovade uppföljaren till kultfilmen från 1988, eller drakens år i viss folkmun.
 
Återvänder gör Winona Ryder, Catherine O’Hara och givetvis the juice himself, Michael Keaton. Denna uppföljare ser också till att göra plats för nya ansikten i rollsättningen, såsom Jenna Ortega, Justin Theroux, Willem Dafoe och Monica Bellucci (för att bara nämna några).
 
Med en budget på 100 miljoner dollar är det inte en enkel bedrift att trippla sin budget bara sådär men trots det tog sig "Beetlejuice Beetlejuice" ut på andra sidan oskadd. Enligt Warner Bros. själva så kan "Beetlejuice Beetlejuice" efter helgen skryta med intäkter på nära 330 miljoner dollar. Inte illa, säger jag.
 
Med sådana grymma siffror är det klart att det kommer på tal om en tredje film, "Beetlejuice Beetlejuice Beetlejuice", men något sådant får ta och vänta. Det blev trots allt en 36-årig lång väntan mellan denna och den förra men får Tim Burton själv tycka till så kommer det nog ta precis så lång tid för en tredje eskapad i efterlivet.
| 22 september 2024 22:40 |