TV-tips

Skribent

Martin Persson

24 oktober 2024 | 05:00

På tv ikväll: Härlig roadmovie från 2014 med Jon Favreau som entusiastisk kock

Skratt och tårar bjuds vi på i Favreaus kanske bästa film, som dessutom bjuder på en Marvel-reunion av bästa slag.
Jon Favreau är idag kanske mest känd för sina nedslag i stora franchisemärken som ”Star Wars”, ”Lejonkungen”, ”Djungelboken” eller Marvel-filmer.
 
Vill man gräva djupare i hans filmografi finns det däremot en hel del guld att hämta.
 
”Chef” släpptes 2014 och är, som vår fyrstjärniga recension av Lotta Zachrison beskriver, en härlig roadmovie med utmärkt kemi mellan huvudrollsinnehavarna.
 
Favreau både regisserar och spelar själv huvudrollen i filmen som en stjärnkock på en av Los Angeles finaste restauranger. Efter ett socialt media-haveri där allt på komiskt sätt går fel blir han arbetslös och tvingas söka en ny väg i livet. Tillsammans med sin exfru och son söker han nya möjligheter med en foodtruck och vi bjuds på en härlig resa med mycket humor, drama och starka känslor som kommer upp till ytan en familj sakta kommer närmare varandra.
 
Filmen är riktigt mysig, på ett något anspråkslöst sätt och skådespelet härligt. Det hela för tankarna något till ”Little Miss Sunshine” och gillade du den ska du absolut kolla in denna underhållande feelgood-pärla.
 
Förutom Favreau får vi dessutom ett par andra Marvelveteraner med Robert Downey Jr. och Scarlett Johansson i ett par härliga roller, dessutom ingen mindre än självaste Dustin Hoffman. Ingen dum ensemble, minst sagt!
 
”Chef” visas ikväll 21:00TV8. Streamar även på Netflix och finns att hyra & köpa hos SF Anytime och Viaplay.
 
| 24 oktober 2024 05:00 |