Film

Skribent

Andreas Samuelson

3 juni 2024 | 17:30

Därför hotar fans att bojkotta ”Knives Out 3” - skådespelarna anses ”problematiska”

Stjärnorna radar upp sig inför ”Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery”. Men fans på sociala medier är inte nöjda med vissa val av skådespelare...
Liksom i ”Knives Out” och ”Glass Onion” är det en riktig stjärnkavalkad som väntas i Rian Johnsons tredje ”Knives Out”-film. Förutom att Daniel Craig återvänder i huvudrollen så har rollistan bara senaste veckan uppdaterats med en imponerande samling namn.
 
Cailee Spaeny och Josh O’Connor var de första som annonserades, följda av Andrew Scott, Kerry Washington och Glenn Close. Än så länge var de flesta nöjda och förväntansfulla fans fortsatte att följa de dagliga uppdateringarna av nya skådespelare.
 
Sedan blev det klart att Jeremy Renner gör comeback på vita duken med en roll, och att även Mila Kunis och Daryl McCormack medverkar. Många på sociala medier var snabba att påpeka hur dessa har varit eller fortfarande är problematiska på olika sätt.
 
Kommentarer nämner bland annat anklagelsen om misshandel (som dock lades ned) mot Renner av hans ex-fru samt hans kritiserade användning av diverse skällsord mot kvinnor och romer i media.
 
Kunis å andra sidan blev starkt kritiserad när hon försvarade gamla ”That 70s Show”-motspelaren Danny Masterson som anklagades för och så småningom dömdes för våldtäkt, något hon senare bad om ursäkt för. Andra påpekar att McCormack gillat en rad problematiska inlägg på sociala medier, bland annat av ökända kvinnohataren Jordan Peterson, men vissa menar att dessa är fejk eller tagna ur kontexten.
 
Oavsett så är många missnöjda över valda skådespelare till filmen och hotar med bojkott, något som blivit alltmer vanligt i debatter om kommande filmer på sociala medier. Här är några av Twitter-inläggen om filmen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Även Tom Hardy och Lindsay Lohan ryktas ha fått roller i filmen.
 
Vad tycker du om skådespelarna i ”Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery”?
| 3 juni 2024 17:30 |