Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 september 2024 | 17:00

"Deadpool & Wolverine" släpps digitalt redan 1 oktober

Knappt en vecka kvar till Marvels senaste biosuccé går att streama hemifrån.
Det var precis filmen som Marvel behövde efter några kostsamma besvikelser. När "Deadpool & Wolverine" drabbade vita duken i mitten av juli blev fansens respons ett rungande skrik i kör. Många skyndade till biograferna för att uppleva alla överraskningar innan de spoilades på nätet.
 
MCU-filmen är en av filmårets största framgångar med över 1,3 miljarder dollar i intäkter. Den har slagit en rad biorekord längs vägen, bland annat som den mest inkomstbringande R-rated-filmen genom tiderna. Den korades också av MovieZines läsare till sommarens bästa film!
 
Ryan Reynolds tredje långfilm om den svärande, våldsamma skojaren är ett episkt rädda-universum-äventyr laddat med metahumor, som parar ihop honom med Hugh Jackman, tillbaka i sin populära roll som Wolverine. De hatar varann men tvingas samarbeta för att komma ur The Void, där mäktiga Cassandra Nova styr och ställer över avdankade superhjältar.
 
Bland filmens många överraskande cameos finns han, han, hon och OMG, han! (Men inte hon.)
 
Nu dröjer det inte länge innan "Deadpool & Wolverine" går att se hemifrån. Den 1 oktober landar filmen på digitala tjänster, iallafall enligt info från SF Anytime. Då kan filmen hyras/köpas för ca 199 kronor. Vanligtvis dröjer det ett par veckor innan den blir tillgänglig som en "vanlig" hyrfilm.
 
Senare under hösten lär "Deadpool & Wolverine" också hamna på streamingtjänsten Disney, men än så länge har vi inget datum.
| 25 september 2024 17:00 |